SNART OVER: Tore Arnesens tid som rektor ved Nordkjosbotn videregående skole er snart over. ARKIVFOTO: Vera Lill Bjørkhaug
SNART OVER: Tore Arnesens tid som rektor ved Nordkjosbotn videregående skole er snart over. ARKIVFOTO: Vera Lill Bjørkhaug

Smittevern har prega skole- og arbeidsdagen gjennom halve tida hans som rektor

BALSFJORD: Etter to og et halvt år som rektor ved Nordkjosbotn videregående skole takker Tore Arnesen for seg. Tida ved skolen har bydd på utfordringer han ikke kunne sett for seg i forkant.

Publisert Sist oppdatert

Når inneværende skoleår tar slutt, er også rektor ved Nordkjosbotn videregående skole, Tore Arnesen, ferdig som rektor ved skolen. Fra og med høsten av så er det nye utfordringer som venter. Han skal fremdeles være rektor, men denne gangen for Kvaløya videregående skole.

– Muligheten til å jobbe litt nærmere hjemme dukket opp, så har jeg utnyttet den muligheten. Først skal jeg fortsette å være rektor her ut skoleåret, og gjøre alt så klart til høsten som det kan bli, for den nye rektoren, sier Arnesen.

Berikende

Rektoren synes de siste to årene har vært spennende, og han kommet til å se tilbake på tida ved skolen med stor glede.

– Jeg har veldig gode kolleger jeg blir å savne. Ikke minst så har den daglige kontakten med elevene vært berikende, sier Arnesen og legger til at han synes det har vært mye positivt som har skjedd ved skolen de siste årene.

Han håper den positive trenden fortsetter.

– Vi har fått til mye fint i lag. Det som jeg er mest fornøyd med er at vi har en veldig tett dialog med elevene og god elevmedvirkning. Så er det dette her med at hele kollegiet, alle, jobber for at elevene skal fullføre og bestå og at alle har et positivt og godt elevsyn, sier Arnesen.

Pandemi

Han beskriver at det ikke er mange dager det siste året som har vært vanlige.

– Det har vært vanskelig det siste året å navigere innenfor smittevern. Det er klart at ungdommen har lyst til å være ungdom, og at skolen skal være et slags fristed, sier han, og legger til at den til en viss grad har kunne være det.

I klasserommene når skolen har vært på gult nivå mener han ting har vært mer som normalt. Med avstand, hygiene og avlyste arrangementer og eksamener har likevel det siste året som rektor i Nordkjosbotn blitt helt annerledes enn han kunne sett for seg.

– Det har vært utfordrende og veldig annerledes, både for ungdommen og for oss som har jobbet med dem.

Den ledige stillingen som rektor ved Nordkjosbotn videregående skole er lyst ut, og søknadsfristen går ut 10. mai.

Powered by Labrador CMS