FORNØYDE: De ansatte ved Malangstun sykehjem er veldig glade for at beboerne nå får snakke med sine nære og kjære på Ipad. Her er Aud Kristin Pedersen med Ipaden som sykehjemmet har fått i gave fra kirkekontoret. Foto: Privat
FORNØYDE: De ansatte ved Malangstun sykehjem er veldig glade for at beboerne nå får snakke med sine nære og kjære på Ipad. Her er Aud Kristin Pedersen med Ipaden som sykehjemmet har fått i gave fra kirkekontoret. Foto: Privat

Snakker med nære og kjære på Ipad

BALSFJORD: Like før påske fikk Malangstun sykehjem og beboerne der en Ipad i gave. Den har blitt godt brukt i påska, blant annet til å snakke med familie som ikke kan besøke beboerne på grunn av koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Sykehjemmene i Balsfjord har de siste ukene vært stengt for besøkende. Dette var et av smittevernstiltakene som ble innført av kommunen allerede før regjeringen la fram sine restriksjoner og tiltak. Det betyr at beboerne på Malangstun sykehjem ikke har sett sine nære og kjære på en god stund nå. Da er det godt det finnes kreative løsninger.

Gave

Like før påske fikk Malangstun og beboerne der en Ipad i gave fra kirkekontoret. Denne har i løpet av påska blitt flittig brukt, slik at beboerne kan snakke med familiene sine, når de ikke har mulighet til å ta imot besøk på sykehjemmet.

– Det har fungert veldig, veldig bra. Det er mange beboere som har hatt videosamtaler med sine pårørende, så her må vi bare si tusen takk til kirkekontoret for en veldig nyttig gave, sier enhetsleder på Malangstun, Marit Tollefsen til Nye Troms.

Hun forteller at det varierer hvor godt beboerne forstår situasjonen med koronaviruset.

– Men de som ikke er demente forstår det godt. De er innforstått med at deres pårørende ikke kan komme på besøk slik som ting er nå, og de er veldig opptatte av og redde for at man skal få smitte inn på sykehjemmet, sier Tollefsen, og legger til at den siste perioden nok har vært veldig langsom for mange av beboerne.

Gudstjenester

Sykepleier ved Malangstun, Indianne Fjellås, forteller at beboerne er ganske overveldet av at det går an å snakke med familie og pårørende på video over Ipad.

– De er glade for å få se sine. De viser stor glede og synes det er et godt tilskudd til huset, sier Fjellås.

Hun forteller at Ipaden også har blitt brukt til å se på digitale gudstjenester i påska.

– Det har fungert veldig bra, og gudstjenestene er noe som alle er glade for å få med seg, sier hun.

Hun er ikke i tvil om at Ipaden kommer til å bli et nyttig trivselstiltak på huset, også etter perioden med koronarestriksjoner.

– Det tror jeg absolutt. Beboerne har veldig stort utbytte av det, sier sykepleieren.

Powered by Labrador CMS