TRIVELIG: Stine Jakobsson Strømsø sier det er et veldig trivelig gjeng hun når har begynt jobbe med i Bardu kommune. Foto: Marius Mikalsen
TRIVELIG: Stine Jakobsson Strømsø sier det er et veldig trivelig gjeng hun når har begynt jobbe med i Bardu kommune. Foto: Marius Mikalsen

Snart har Stine gjennomført sin første uke som kommunedirektør

SETERMOEN: Denne uka startet Bardu sin første fast ansatte kommunedirektør. Stine Jakobsson Strømsø er ikke skremt av mange utfordringer og pågående debatter.

Publisert Sist oppdatert

– Det har gått ordentlig bra disse dagene. Det har vært en positiv opplevelse av en kommune med store muligheter, sier Stine Jakobsson Strømsø.

Hun startet som kommunedirektør ved månedsskiftet og hadde sin første arbeidsdag mandag denne uka. Dette gjør henne til den første fast ansatte kommunedirektøren i Bardu, etter at kommunen har hatt konstituert kommunedirektør siden rådmannen gikk av i fjor.

Blir kjent

De første dagene som administrativ leder i ny kommune og organisasjon har Jakobsson Strømsø benyttet anledninga til å bli kjent med sine kolleger.

I denne prosessen har hun startet med forventningsavklaringer både mot de på sin linje og lederne som er under henne. Tida har også gått til å sette seg inn i samfunnsplanen som det nå jobbes med, og den økonomiske omstillingsprosessen som Bardu er inne i.

– Det blir mange spørsmål den første tida, sier Jakobsson Strømsø.

Hun legger ikke skjul på at det er mye å sette seg inn i når man er ny, og i tillegg er leder og skal ha en overordnet oversikt på alle enhetene. Men hun forsikrer om at hun har god støtte fra administrasjonen og at selv om det er en bratt læringskurve, så er den ikke så bratt at hun ikke føler hun klarer med den.

– Det er bare å hoppe i det, legger Jakobsson Strømsø til.

Fra før av har hun en grunnkompetanse i ledelse og har også jobbet innenfor helsesektoren. Hun bor med familien i Storfjord, men har fått seg et «kryp-inn» på Setermoen som hun ukependler til og fra.

Ikke skremt bort

Den nye kommunedirektøren har fulgt med på Bardu, spesielt siden hun fikk jobben, og er derfor kjent med dagens situasjon både med omstilling og andre debatter som engasjerer innbyggerne.

– Det vi ser nå er et resultat etter å ha hatt en veldig god drift, til å gå over til å ha en ikke så god økonomisk drift, sier Jakobsson Strømsø og betegner det som en vanskelig situasjon.

Hun påpeker at rollen til administrasjonen er å følge politiske vedtak, det er det som er deres mandat.

– Det er slik det fungerer i et demokrati og det må vi godta, sier Jakobsson Strømsø.

Den nye administrative lederen er ikke skremt bort av at hun nå kommer til Bardu midt i mange hete debatter om skolestruktur og kommuneøkonomi. Dette ser hun på som normalt i en så stor organisasjon og at engasjementet som vises er på bakgrunn av at folkene er glade i Bardu.

– Så må vi jobbe for å få til en best mulig løsning, ut fra det rammene vi har, sier Jakobsson Strømsø.

Vil møte menneskene

Ved å sette seg inn i drifta mener hun at hun bedre kan legge til rette for den framtidige drifta, som vil bli gjort med ydmykhet.

– Etter hvert skal jeg ut å besøke alle enhetene, og det gleder jeg meg til, sier Jakobsson Strømsø.

Hun ser det som et behov å få møtt folkene i organisasjonen og samtidig innbyggerne. Dette fordi det i hennes øyne er menneskene som er utgangspunktet i en organisasjon, og at det er menneskene de skal drifte best mulig for.

Jakobsson Strømsø er glad i å sette seg mål og synes det passer veldig godt at hun kommer inn i rollen mens samfunnsplanen utarbeides. Den skal være med å sette mål for organisasjonen, noe som kan gjøre det lettere å prioritere hvilken plan eller mål som skal følges i den daglig drifta.

I tillegg ser hun på visjonen til kommunen som førende. Den sier «Trivsel og kvalitet i friske omgivelser». Og slik kommunedirektøren beskriver det, er det et godt miljø på kommunehuset.

– Det er veldig gøy å komme hit. Det er en artig administrasjon hvor man kan høre latter i gangene. Jeg synes de er en trivelig gjeng, sier Stine Jakobsson Strømsø etter sine første dager på kommunehuset på Setermoen.

Powered by Labrador CMS