STORT PROSJEKT: Den gamle drosjebua på Andselv ble før påske fjernet for å gjøre plass til flere parkeringsplasser ved Coop Nords dagligvarebutikk. I begynnelsen av mai starter arbeidet med å totalrenovere butikken for 30 millioner kroner. Foto: Morten Kasbergsen
STORT PROSJEKT: Den gamle drosjebua på Andselv ble før påske fjernet for å gjøre plass til flere parkeringsplasser ved Coop Nords dagligvarebutikk. I begynnelsen av mai starter arbeidet med å totalrenovere butikken for 30 millioner kroner. Foto: Morten Kasbergsen

Snart i gang med Extra

MÅLSELV: Om en måned starter fornyelsen av Coop Nords dagligvarebutikk på Andselv. Arbeidet skal ferdigstilles i november.

Publisert Sist oppdatert

– Vi starter opp i begynnelsen av mai. Kommunen har godkjent rammetillatelsen. Nå gjenstår det bare å få igangsettingstillatelse. Det er bare en formalitet, forteller administrerende direktør Kjell Olav Pettersen i Coop Nord.

Fornyelsen starter i fronten av butikken. Det er inngangspartiet og den tidligere kafeen som blir fornyet først. Så vil håndverkerne gradvis jobbe seg innover i butikken. Etter planen skal det etableres en midlertidig inngang mot hotellet. Coop satser på at Prix-butikken skal være minst mulig stengt mens fornyelsen pågår. Den administrerende direktøren utelukker imidlertid ikke at butikken vil ha stengt i en eller flere perioder. Det vil bli vurdert fortløpende ut fra hva som er praktisk.

– Vinmonopolet og Post i butikk blir ikke berørt av fornyelsesarbeidene. De skal ha åpent som normalt gjennom hele ombygginga, forsikrer Kjell Olav Pettersen.

Blir som ny

Coop Nord skal bruke om lag 30 millioner kroner på fornyelsen av dagligvarebutikken. Ifølge den administrerende direktøren blir det omtrent like kostnadskrevende og omfattende som å bygge nytt. Alt av inventar og utstyr i butikken blir nytt. Det skal også installeres ny ventilasjon i bygget.

– Vi snakker om ei totalrenovering både innvendig og utvendig med nye fasader og et nytt vindfang. Butikken kommer til å framstå som helt ny, sier han.

I tillegg skal det opparbeides en parkeringsplass med nytt dekke i et plan i det samme området som butikken har parkeringsareal i dag. Arbeidet med parkeringsplassen skal starte i juni.

– Vi åpner Coop Extra på Andselv i november med rundt 300 kvadratmeter større butikkflate enn det vi har i dag. Da er vi oppe på et greit nivå for å lage en fullverdig og fin Extra-butikk, forteller Pettersen.

Konsept med suksess

Den administrerende direktøren mener bestemt at den nye butikken vil bidra til å styrke Coop Nords andel i dagligvaremarkedet i Bardufoss-området. Han viser blant annet til at Coop Nord lager en helt ny butikk med et konsept som de har stor suksess med ellers i sitt markedsområde.

– Det blir et flott bygg både utvendig og innvendig med god adkomst og parkeringsplasser i massevis.

Coop Nord har fortsatt ikke noen planer for 2. etasje i butikkbygget. Hvis det er noen som har ideer for gjenbruk av etasjen, er Kjell Olav Pettersen åpen for å høre dem.

Powered by Labrador CMS