GODT RESULTAT: Svein Erik Rognli var storfornøyd med LS-arrangementet. Det meste tyder på at regnskapet også blir svært godt etter 2016-stevnet.
GODT RESULTAT: Svein Erik Rognli var storfornøyd med LS-arrangementet. Det meste tyder på at regnskapet også blir svært godt etter 2016-stevnet.

Snart klare med positivt LS-regnskap

MÅLSELV: Det er snart tre måneder siden Landsskytterstevnet siste skudd ble avfyrt på Råvatn. Nå er snart positive LS-tall klare for offentligheta.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil ikke si hva regnskapet viser, men det er positivt. Så mye kan jeg røpe, sier Svein Erik Rognli.

Han er leder av Øvre Målselv skytterlag og var også leder av administrasjonskomiteen under Landsskytterstevnet i starten av august. Et stevne som gikk prikkfritt unna for arrangørene. Nå tyder det meste på at arrangørene også sitter tilbake med noen kroner etter skytterfesten i bygda. Kanskje ikke bare noen få heller.

– Vi skal om ikke alt for lenge kalle inn til en pressekonferanse der vi offentliggjør tallene. Før det kan jeg ikke si noe, men det blir nok overskudd vi kan fortelle om, sier Rognli.

Det samme sier Vidkunn Haugli, som i likhet med i 2006 også var leder av hovedkomiteen i 2016-stevnet.

– Vi kaller ikke inn til en pressekonferanse for å fortelle at det gikk til h…, smiler Haugli.

I 2006 gikk det langt kortere tid fra stevnet var ferdig og til arrangørene kunne fortelle det gledelige budskapet om at overskuddet da ble rundt 1,7 millioner kroner. Nå har det vært en del usikkerhet om noen fordelinger av utgifter og momsberegninger som har gjort at det er brukt mer tid på å få tallene klare. Nå er regnskapet stort sett klart for å sende til revisjon.

– Om det går ei eller tre uker til vi kan presentere de endelige tallene. vet jeg ikke, men det bør ikke gå lang tid, sier Rognli.

Trygg på overskudd

Han sier arrangørene har fått inn alle utestående fordringer, og at de føler seg trygge på at det blir noen kroner å fordele på alle som har vært på arrangementssiden. I år, som i 2006, var Øverbygd Arrangement sentral i stevnet. Sammenslutninga av kulturtilbud i bygda dannet selskapet før 2006-stevnet. Da smilte alle etter det store overskuddet.

Hverken Rognli eller Haugli vil si noe på forhånd nå, men begge er positive med tanke på resultatet som de snart vil kunne forelegge offentligheta og sine samarbeidspartnere.

– Det blir overskudd, og i sum er vi fornøyd. Det er alt jeg kan si nå, sier Svein Erik Rognli.

– Det blir et bra resultat, sier Vidkunn Haugli.

Rapport snart klar

Midt i september hadde LS-arrangøren et stort evalueringsmøte. Nå skrives rapporten som skal være ferdig til 1. desember. Da skal alle komiteer ha kommet opp med sine erfaringer fra årets stevne der 3100 skyttere stilte på standplass i Mauken og på Råvatn. Rapporten sendes da til Det frivillige skyttervesen, og den vil gi nyttige erfaringer til fremtidige LS-arrangører.

– Det er slett ikke alle arrangører som klarer å få denne rapporten klar så fort. Forrige års rapport var ikke klar til årets stevne, og det er synd, for rapporten som alle er pålagt å levere, hjelper «etterkommerne» på arrangørsiden, sier Svein Erik Rognli.

Han mener de med en god rapport fullender LS-arbeidet, som i sommer ga et så godt stevne.

Ikke snakket om

Noen diskusjon omkring fremtidige LS-søknader har ikke årets hovedkomité hatt.

– Det er et arbeid som også påvirkes av den turnus som Det frivillige skyttervesen legger opp til, sier Vidkunn Haugli.

En diskusjon omkring en ny søknad vil bli mer aktuell, jo større overskuddet fra årets stevne blir.

– Det er klart at blir det det mye penger igjen til samarbeidspartnerne, vil jeg tro at de ønsker at vi tar et nytt LS-løft. Det er lettere å gjøre det da, enn om det går dårlig økonomisk, sier Svein Erik Rognli.

Han velger på årsmøtet om tre uker å takke av som leder av Øvre Målselv skytterlag etter flere år i lederstolen. Sannsynligvis skjer det med å kunne levere fra seg et LS-resultat av høy klasse.

Powered by Labrador CMS