GODT FORNØYD: Bardu-ordfører og leder av styret i Rohkunborri nasjonalpark, Arne Nysted, mener det er positivt at Statens naturoppsyn øker sin bemanning i Bardu. Foto: Morten Kasbergsen
GODT FORNØYD: Bardu-ordfører og leder av styret i Rohkunborri nasjonalpark, Arne Nysted, mener det er positivt at Statens naturoppsyn øker sin bemanning i Bardu. Foto: Morten Kasbergsen

SNO øker i Bardu

SETERMOEN: Statens naturoppsyn flytter ei stilling til Veksthuset. Dermed har de snart to ansatte med kontorsted i Bardu.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til flyttinga er at Thomas Strømseth, som opprinnelig er fra Bardu, om kort tid tiltrer i stillinga som ansvarlig for rovvilt i Troms. Strømseth ønsker å ha Bardu som utgangspunkt for sitt arbeid. Statens naturoppsyn (SNO) har fra før av Torbjørn Berglund i Veksthuset. Han er SNOs representant for Rohkunborri nasjonalpark.

– I tillegg har nasjonalparkforvalter Asgeir Kvalvåg Blixgård kontor i Veksthuset, så nå har vi et fagmiljø i knutepunktet for nasjonalparken, forteller Bardu-ordfører og leder av styret for Rohkunborri nasjonalpark, Arne Nysted.

Ulv og gaupe

Thomas Strømseth kommer fra stillinga som forsker på rovdyr ved Høgskolen i

Hedmark. Han har blant annet jobbet mye med ulv og gaupe. Arne Nysted er positiv til at SNO nå styrker sin posisjon i Indre Troms.

– Det er her konflikten mellom beitedyr og rovdyr er størst. Det er dessuten lurt av SNO å sørge for at de får et miljø innenfor dette fagområdet, mener lederen av nasjonalparkstyret.

Nysted legger til at Strømseths lokalisering med utgangspunkt i Bardu også kan gi en mulig gevinst for nasjonalt rovviltsenter, som er lokalisert til Polar Park i Salangsdalen. Det er et kunnskapsformidlingssenter som skal ha fokus på rovdyr.

– Selv om nasjonalt rovviltsenter er på sida av hans ansvarsområde, har han en kompetanse som det vil være spennende å konsultere for Polar Park, sier Arne Nysted.

Powered by Labrador CMS