TAMOKVEIEN: Statens vegvesen har stengt Tamokveien. Søndag ble en bilfører sittende fast mellom to skred til han ble henta uskadd ut med ambulansehelikopter. Arkivfoto: Kristine Aarhaug
TAMOKVEIEN: Statens vegvesen har stengt Tamokveien. Søndag ble en bilfører sittende fast mellom to skred til han ble henta uskadd ut med ambulansehelikopter. Arkivfoto: Kristine Aarhaug

Snøfallet fortsetter å sette sitt preg på veiene

MÅLSELV/BARDU: Fylkesvei 87 i Tamokdalen er stengt etter søndagens snøskred. Også i Malangen ber veimyndighetene bilister være oppmerksom og varsom som følge av uvær.

Publisert Sist oppdatert

Og i løpet av dagen er det venta at kjøreforholdene blir vanskelig som følge av mildvær.

Tamokdalen

Søndag gikk det flere snøskred i Tamokdalen, og der er fylkesveien stengt fra omkring Vingstad til omkring Skredlund/Nylund. Skred sperrer veien på to plasser, nærmere bestemt ved Vingstad og Sletta. I tillegg er veien stengt ved Skredlund/Nylund på grunn av fare for snøskred. Det melder Statens vegvesen via sine trafikkmeldinger.

Ved det sistnevnte stedet skal det gjøres nye vurderinger midt på dagen i morgen, mens de to skredstedene først blir vurdert mot slutten av uka, på fredag.

Skredfare og mildvær

Det er nå faregrad fire på Varsoms snøskredvarsling i områdene Indre Troms, Lyngen og Tromsø. Noe som betyr at skred kan bli naturlig utløst.

– Mildvær fører til økende skredfare. Flak av ustabil fokksnø i høyden. Gamle svake lag kan vekkes til live og øke faren for naturlig utløste skred, melder varslingstjenesten til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for mildvær i Troms og Nordland. Etter flere døgn med store snømengder, ventes det nå mellom 30 og 60 mmm nedbør på ett døgn. Det i stor grad i form av regn, noe som gjør at det er fare for overvann i tettbygde områder.

– Vurder behov for forebyggende tiltak. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene, er anbefaling fra yr.no.

Malangen

Det er i tillegg fare for flere stengte veier. Et sted uværet allerede har satt sitt preg på, er Malangshalvøya.

Statens vegvesen melder om vanskelig kjøreforhold på grunn av snøfokk og fokkskavler mellom Balsnesodden og Mestervik på fylkesvei i 7892 i Balsfjord. Den samme utfordringa melder de om på den andre sida av halvøya, på fylkesvei 858 mellom Lysslett i Balsfjord og Skjærelva i Tromsø.

I tillegg er E6 på Kvænangsfjellet i skrivende stund stengt. Det samme gjelder for fylkesveien ved Pollfjellet i Lyngen, fylkesveiene ved Sjurnes og Kattfjordeidet i Tromsø kommune, samt at fylkesvei 848 er stengt to steder i Ibestad kommune.

Powered by Labrador CMS