RESTENE: Eiendomssjef Arild Øvergaard i Forsvarsbygg i det som er igjen av dansesalen i Rusta befalsmesse. Om et år kan det være tid for nye festligheter i lokalet. (Arkivfoto: Morten Kasbergsen)
RESTENE: Eiendomssjef Arild Øvergaard i Forsvarsbygg i det som er igjen av dansesalen i Rusta befalsmesse. Om et år kan det være tid for nye festligheter i lokalet. (Arkivfoto: Morten Kasbergsen)

Søker om 14 millioner til befalsmessa

MÅLSELV: Skade­taksten etter brannen Rusta befalsmesse er på totalt 8,1 millioner kroner.Nå søker For­svarsbygg om 14,1 milli­oner kroner fra Forsvars­departementet til gjenoppbyggingen.

Publisert Sist oppdatert

– Brevet til Forsvars­de­par­tement ligger til godkjenning hos oss og går til Forsvars­departementet en av de nær­meste dagene, sier eiendomssjef i Forsvarsbygg markedsområde nord, Arild Øver­gaard.

Rapporten etter brannen 16. mai i år ble ferdig i begynnelsen av september. Der er den anslåtte totale kost­naden for reparasjon tilbake til omtrent samme standard på bygget kalkulert til vel 6,1 millioner kroner inklusive mva. I tillegg er skaden på innbo og løsøre kalkulert til nærmere 2 millioner kroner.

– Vi har søkt om å få 14,1 millioner kroner til prosjektet, i og med at vi allerede har brukt et par millioner på avbøtende tiltak og skadesanering. Dessuten hefter det en del usikkerhet ved prosjektet, prosjektledelsen koster en del, og gjenanskaffelse av innbo og løsøre må også finansieres.

Grunnen til at det søkes særskilt om en slik bevilgning, er at staten er selvassurandør.

– Vi er ikke i stand til å ta slike store prosjekter over våre ordinære vedlikeholdsmidler. De midlene skal vi bruke til å opprettholde verdien på de eiendommer, bygg og anlegg vi har i dag. Dersom vi selv må finansiere et så stort prosjekt, går det ut over alt annet vedlikehold.

Kjøkkenet i gang

Status for bygget i dag er at første etasje er stengt, mens kjøk­ken­et i andre etasje er i gang igjen.

– Alt av infrastruktur til kjøkkenet, som vann og strøm, kom fra første etasje. Vi måtte få på plass det igjen og i tillegg få vasket ned kjøk­kenet på grunn av røykskader før vi kunne ta det i bruk igjen.

Øvergaard håper det går raskt å få de nødvendige midlene fra departementet.

– Om vi får tilsagnet raskt, er planen at ferdigstillelse skal skje rundt jul neste år. Alt er gjort klart til å starte gjenoppbyggingen. Det kan dukke opp noe uforutsett, men bygget er rimelig bra til tross for at det er tilårskomment, sier eiendomssjef Arild Øver­gaard.

Powered by Labrador CMS