ASFALTSØKNAD: Grusveien til Altevatn har tidvis blitt omtalt som et potetland av de som bruker veien mest. Nå har fylket søkt om midler til å få asfalt på veien. Foto: Privat (arkiv)
ASFALTSØKNAD: Grusveien til Altevatn har tidvis blitt omtalt som et potetland av de som bruker veien mest. Nå har fylket søkt om midler til å få asfalt på veien. Foto: Privat (arkiv)

Søker staten om 17,6 millioner for å asfaltere Altevannsveien

BARDU: Om våren omtales veien ofte som et potetland. Nå kan lokalbefolkningas krav om bedre vei bli innfridd – om staten vil.

Publisert Sist oppdatert

Troms og Finnmark fylkeskommune har denne uka sendt av gårde søknaden til staten om å få dekket kostnader til vedlikeholds- og mindre utbedringstiltak for blant annet grusveier som de ønsker å få asfaltert. På lista finner vi to veistrekninger i Midt-Troms, deriblant ei strekning som er i Nye Troms sitt dekningsområde. Det søkes om 17,6 millioner kroner til fylkesvei 8470, altså Altevannsveien mellom Innset og Strømsmo.

– I Midt-Troms ønsker vi penger til å asfaltere, og der er det særlig tiltrengte penger på strekninga opp mot Altevatn i Bardu kommune, sier Kristina Hansen, fylkesråd for samferdsel (Ap) i ei pressemelding.

Totalt søker de om 66,5 millioner kroner til å utbedre fylkesveier som vi trygt kan si skriker om vedlikehold. Midlene det søkes om er penger som kommert i tillegg til fylkets egne budsjetter.

– Dette tilskuddet vil gi regionen et ekstra vedlikeholdsløft i tillegg til de summene vi har avsatt i våre budsjetter. De som ikke er nevnt i søknaden er ikke glemt, sier hun.

Jubel

Bardu har tre fylkestingsrepresentanter, Benjamin Furuly (H), Rikke Håkstad (Sp) og Mari Siljebråten (Ap). De har jobba tverrpolitisk over lang tid for å få Altevannsveien opp på prioriteringslista over fylkesveier som skal utbedres. Sistnevnte er meget glad for og fornøyd med at fylkesråden fra samme parti nå har søkt om midler til asfaltering og utbedring av fylkesveien.

– Det er supert at vi står tverrpolitisk bak dette. Jeg er kjempefornøyd med at det nå søkes om midler, og at vi endelig ser at Altevannsveien blir prioritert. Det er bra at det søkes om 17,6 millioner kroner til formålet, og vi kommer ganske langt med det. Vi kan forvente gode utbedringer, og jeg håper at vi til sommeren både kan lukte ny asfalt og har fått bredere vei på plasser hvor det i dag er knapt med plass, sier Siljebråten, som er gruppeleder for Ap på fylkestinget.

Hun er tydelig på at asfaltering av den aktuelle veistrekninga er viktig for både lokalbefolkninga og tilreisende til Altevatn.

– Akkurat det fylkeskommunen gjør nå, er viktig for bolyst for de som bor der og for de som benytter veien for å komme seg til det største utfartsstedet i Troms. Det er ei stabil bosetting i Øvre Bardu, og jeg håper at dette oppleves som ei kjempebra satsing for lokalbefolkninga. Jeg har vært del av flertallskonstellasjonen på fylkestinget både denne og forrige periode, og det har ikke vært lett å få penger til denne veien. Jeg er veldig glad for å se at det nå gjøres et stort grep, sier hun.

Handler om livskvalitet

Ap-politikeren fra Bardu mener de som nå skal behandle søknaden ikke har annet valg enn å innvilge den, nettopp på grunn av hvor viktig ei utbedring her er for de som bor ved Altevannsveien.

– Boligfeltet Solbu ligger rett oppfor der hvor grusveien starter. De har slitt mye med problematikk knytta til svevestøv. De har gang på gang rapportert problemet. Jeg håper at dette blir en forbedring for beboerne på Solbu, hvor man kan dokumentere at veikvaliteten har gått utover livskvaliteten deres, da de tidvis nesten ikke har kunnet sitte ute på grunn av svevestøvet fra grusveien, sier Siljebråten.

Ulykka som på mirakuløst vis endte godt i november, da en bil med to personer i kjørte utfor Strømsli bru og stupte ti meter før bilen landa på en stein i elva, er for øvrig på den aktuelle strekninga.

Den andre veistrekninga i Midt-Troms som det søkes om renoveringsmidler til, er fylkesvei 84, mellom Lavangseidet og Sjøvegan. Den veien søkes det om 3,92 millioner kroner til.

Dette er veiene det søkes om midler til:

Fv. 8094, Mehamnelv bru – Kjøllefjord: 20,0 mill. kr.

Fv. 8470, Innset – Strømsmo: 17,6 mill. kr.

Fv. 84, Lavangseidet – Sjøvegan X 851: 3,920 mill. kr.

Fv. 866 Skjervøy: 2,4 mill. kr.

Fv. 866 Skjervøy – Langslett: 15,68 mill. kr.

Fv. 7920, Lyngseidet – Koppangen: 4,0 mill. kr.

Fv. 7740, Kvæfjord – Mollvika: 1,280 mill. kr.

Fv. 7742, Aunfjellet – Ytre Aun: 1,680 mill. kr.

Powered by Labrador CMS