STERK INNSATS: Utøverne fra Øverbygd samlet på ett brett i Bjølsenhallen i Oslo, med en liten 'maskot' i fanget. Foto: Privat
STERK INNSATS: Utøverne fra Øverbygd samlet på ett brett i Bjølsenhallen i Oslo, med en liten "maskot" i fanget. Foto: Privat

Solide resultat på ny

MÅLSELV: Øverbygd kickboxingklubb tok godt for seg av premiebordet under helgas norgescup i Oslo. De kom hjem som beste klubb på junior- og ungdomssiden med fem klasseseire og totalt femten medaljer i bagasjen.

Publisert Sist oppdatert

Gullene ble vunnet av Signe Kristine Gjerdrum, Marcus Kongsvold, Runa Margrete Gjerdrum, Jan Sverre Gjerdrum og Elias Bjørkeng. Sistnevnte vant sitt i lettkontakt, mens de fire første kom i pointfighting. I tillegg ble det åtte sølv fordelt på samme Signe, Marcus, Runa, Martin Rognmo Johansen, Marius Kullstad, Mathea Løvås (2) og Johan Arthur Gjerdrum, mens Jan Sverre og Martin også rasket med seg hver sin bronsemedalje fra norgescupstevnet i Oslo.

- Det er igjen stort av «lille» Øverbygd kickboxingklubb å gjøre det så sterkt. Vi er beste klubb på ungdom- og juniorsiden, og det betyr helt klart at vi må gjøre en del rett, sier trener Robin Rognmo.

Han føler at alle innfrir mer eller mindre som forventet under dette andre norgescupstevnet for sesongen, selv om enkelte er litt uheldig med trekninga eller har litt «stang-ut» i kampene sine.

- Slikt vil det alltid være, men vi skal være veldig godt fornøyd med det utøverne leverer her, sier Rognmo.

I flere klasser var det få utøvere, slik at noen fikk bare en direkte finale å gå. Flere går derfor i flere vektklasser for å få flere kamper når de reiser så langt.

- Det er synd det er slik, for alle ønsker flest mulig kamper i sin vektklasse, sier Robin Rognmo.

Nå venter en pause fra kamper for de fleste. Unntaket er Marcus Kongsvold som etter planen skal til Nederland og Dutch Open om knappe to uker. Usikkerhetsmomentet er at han fikk en smell i nesen i sin første kamp i minus 79-kilosklassen. Den var så hard at han måtte trekke seg fra finalen. Nesen til Marcus er utsatt, og han knakk den før junior-VM i fjor høst og mistet da det mesterskapet på grunn av den skaden.

- Vi vet ikke enda om den er knekt igjen. Er det det, blir det nok ikke Nederland, men vi håper det ikke var så ille, sier Robin Rognmo.

For de øvrige utøverne i klubben er NM på vårparten neste mulige større stevne. Det går i Risør, og medfører store utgifter og vrient med å finne boplass for de tilreisende.

- Vi får se hvor mange som kan reise dit fra oss, sier Robin Rognmo.

Powered by Labrador CMS