LITT INTERESSERT: Solvor, Mina, Betina og Idunn går i 7. klasse på Olsborg skole, og er litt interessert i politikk Foto: Kari Anne Skoglund
LITT INTERESSERT: Solvor, Mina, Betina og Idunn går i 7. klasse på Olsborg skole, og er litt interessert i politikk Foto: Kari Anne Skoglund

Solvor, Mina, Betina og Idunn gleder seg til de kan stemme

OLSBORG: 7. klasse på Olsborg skole besøkte valglokalet og fikk se hvordan man stemmer. Jentene vi snakka med gleder seg til det blir deres tur.

Publisert Sist oppdatert

– Det er helt greit at vi ikke skal stemme i år, og at vi ikke må sette oss inn i politikk og hva de ulike partiene står for helt ennå, sier Idunn (12).

De tre klassevenninne Solvor, Mina og Betina nikker og sier seg enige om at de synes det er greit å vente til de blir 18.

Statsministervalg

Men det betyr ikke at de ikke gleder seg til det blir deres tur.

– Ja, jeg gleder meg litt til det, sier Mina.

– Det gjør jeg og, for jeg vil være med å bestemme hvordan vi skal ha det og hvem som skal bli statsminister, sier Idunn.

– Jeg tror det blir spennende, sier Solvor.

Kjenner til partiene

De syntes det var interessant og lærerikt å se hvordan et stemmelokale ser ut og hvordan en avlegger borgerplikten sin.

– Er dere interessert i politikk?

– Ja, litt. Jeg vet ikke helt hva alle partiene står for og hva de mener i alle saker. Men jeg vet at politikk angår alle, også oss som er 12 år, sier Solvor.

Når vi spør de fire hvilke partier de kjenner til, ramser de opp Ap, SV, Venstre, Sp, Høyre, Rødt, Frp og Miljøpartiet De Grønne.

– Også er det et kristelig parti, Kristelig Folkeparti tror jeg det heter, sier Betina. Og ganske riktig, de var inne på alle styringspartiene som har vært i og mandag formiddag så ut til å bli gjenvalgt til Stortinget de neste fire årene.

Powered by Labrador CMS