Braksuksess i første Gran Fondo Strade Statskog Blåtind:

FORNØYD: Rittleder David Andreassen (BOIF Sykkel) er strålende fornøyd etter første gjennomføring av sykkelrittet Gran Fondo Strade Statskog Blåtind Foto: Even Dørum
FORNØYD: Rittleder David Andreassen (BOIF Sykkel) er strålende fornøyd etter første gjennomføring av sykkelrittet Gran Fondo Strade Statskog Blåtind Foto: Even Dørum

– Som jeg hadde drømt om, men kanskje ikke turt å håpe helt på

Lørdag arrangerte de den første utgaven av sykkelrittet Gran Fondo Strade Statskog Blåtind. David Andreassen i BOIF sykkel er strålende fornøyd med resultatet.

Publisert Sist oppdatert

– Det var som jeg hadde drømt om, men kanskje ikke turte å håpe helt på, sier David Andreassen, leder i BOIF Sykkel og teknisk arrangør i rittet.

Selv om det var småting de nok kunne gjort bedre, er tilbakemeldingene fra deltagerne meget positive. Ivrige syklister i regionen kan nok se frem til en ny utgave av rittet neste år.

FULLTEGNET

Statskog og BOIF Sykkel hadde i forkant av løpet satt en grense på antall deltagere de ville ha på rittet, for å være sikre på at de klarte å gjennomføre på det nivået de ønsket. Og påmeldingene var det ingenting å si noe på.

– Vi stoppet på 66 påmeldinger, da var vi nødt til å bekrefte bestillinger og slikt. Så det var litt av transportøkonomiske hensyn, sier Andreassen.

De måtte si nei til noen som ønsket å delta, men lover at for neste års utgave vil det være plass til flere ryttere.

– Totalt har vi 75 deltagere, det er veldig bra, sier Andreassen.

LIV I LØYPA

Rittet var planlagt med to traseer. En løype på 162 km med start ved Frihetsli i Dividalen, og en litt kortere løype med start på Akkasæter i Blåtind. Flest løpere var det som tok den lange veien til mål.

– Det var 65 deltagere som startet ved Frihetsli, og på den korte endte vi opp med 10 deltagere, sier Andreassen.

De som startet ved Frihetsli fikk også se mer enn flott natur og Divielva.

– Det var artig å se når vi startet på Frihetsli, og når vi kjører ut av Dividalen står det folk med flagg og plakater på to steder. De heier og jubler så vi nesten skulle tro at det var noen andre som kom, sier Andreassen.

VARMT

– Selvfølgelig veldig heldig med været. Nå skal man ikke klage på det, men det ble kanskje litt for varmt, sier Andreassen.

Men selv om det var litt varmt for deltagerne, sier han at de har nådd målene de satte seg i forkant av rittet.

– Alle kommer seg i mål mer eller mindre helskinnet, og vi hadde ingen alvorlige skader. Det var litt brekkasje på utstyr, men det må man nesten regne med når man sykler på grus, sier Andreassen.

TILBAKEMELDINGER

Selv om rittet ikke har vært annonsert mye, har de fått deltagere fra hele landet. Ryttere fra så og si alle landsdelene tok turen for å delta, og tilbakemeldingene de har fått har vært gode.

– Folk er fornøyde og kommer tilbake neste år, det er bra. Vi får satt klubben på kartet, nå vet folk hvem BOIF Sykkel er, så dette er kjempepositivt, sier Andreassen.

For en ny utgave av sykkelrittet neste år blir det nok.

– Det henger selvfølgelig på en godkjenning til å bruke sammenbindingstraseen igjen, men vi satser til neste år. Planleggingen starter vi med i høst, sier Andreassen.

Og det er bare en ting rittlederen savner fra den første gjennomføringen.

– Vi hadde forhåpninger om at det skulle være litt mer liv og røre i sentrum her, så det må vi prøve å gjøre noe med til neste år, sier David Andreassen.

Powered by Labrador CMS