STOR FART: Marius Hol viste svært lovende takter under helgas sommerskiskyting i Sandnes på Jæren.(Arkivfoto) Foto: Ivar Løvland
STOR FART: Marius Hol viste svært lovende takter under helgas sommerskiskyting i Sandnes på Jæren.(Arkivfoto) Foto: Ivar Løvland

Sommerlig gjennombrudd

SKISKYTING: Marius Hol fikk et aldri så lite gjennombrudd med sin sterke 2. plass under Blinkfestivalen i sommerskiskyting.

Publisert Sist oppdatert

22-åringen fra Målselvs skiskyttere gikk inn til en sølvplass på lørdagens supersprint i Sandnes sentrum, og ble kun slått av Johannes Thingnes Bø på rulleskikonkurransen. Dagen før var han også i finalen på fellesstarten. Da endte han nest sist av de tolv som kom til finalen. I begge konkurransene var det 50 konkurrenter i herrenes eliteklasse, flere av de sterke utlendinger. Og flere av de aller beste norske. Blant annet var Emil Hegle Svendsen en av dem som måtte se målselvingen foran seg på resultatlista.

- Jeg føler at dette er et lite gjennombrudd. Jeg hadde ikke forventet slike resultater før jeg dro hit. Jeg håpet kanskje på å nå én finale i løpet av helga. Så ble det to, og en pallplass. Over all forventning, innrømmer Marius.

Han har de siste par sesongene som kjent slitt svært med å få kroppen til å ta til seg treninga han har langt ned. I helga fikk han så positive svar som han nesten ikke hadde turt å håpe på.

- Det har vært en stor opptur. Nå må jeg bare være iskald nok til å pålegge meg selv nok hvile innimellom all treninga. Jeg må tørre restituere nok, sier Marius Hol.

Han fikk mange gratulasjoner etter helgas tv-sendte konkurranser, der han særlig viste stor fart på rulleskiene. Også den stående skytinga har vært god, mens den liggende var mer ujevn. Litt motsatt av det som har vært tilfelle på treningene hans.

- Jeg er litt overrasket over at skytinga på liggende var litt lurvete, men det kommer nok av omgivelsene. Det var mange store navn og enorm trøkk fra omgivelsene. Kjempeartig, sier Marius etter helgas prestasjoner.

Ikke minst er resultatene fra helga gode for selvtilliten:

- Ja, uten tvil, sier Marius Hol.

Powered by Labrador CMS