VALGTE TINE: Martin Olavsen og Marius Guldberg valgte begge Tine meieri på Storsteinnes som arbeidssted da de skulle få innsikt i hvordan arbeidsdagen arter seg. Foto: Arne M. Holmstad
VALGTE TINE: Martin Olavsen og Marius Guldberg valgte begge Tine meieri på Storsteinnes som arbeidssted da de skulle få innsikt i hvordan arbeidsdagen arter seg. Foto: Arne M. Holmstad

– Spennende å være ute i jobb

BALSFJORD: Denne og neste uke får niendeklassingene på Sand og Storsteinnes skole i Balsfjord innsikt i hvordan en arbeidsdag arter seg.

Publisert Sist oppdatert

Blant de utplasserte er Martin Olavsen og Marius Guldberg, som jobber på Tine meieriet på Storsteinnes. De var begge ganske usikre på hvor de skulle jobbe, men valgte til slutt meieriet.

– Faren min jobber jo her, så jeg tenkte at det kunne være greit å prøve det ut. Det har vært ganske spennende og artig, og jeg tror faktisk dette kunne være noe jeg kunne jobbe med når jeg blir voksen også, sier Martin.

Marius var også usikker, men valgte å følge kameraten sin.

– Jeg blir nok ikke å jobbe her når jeg blir voksen, men det har vært morsomt, og jeg likte å få prøve litt forskjellige ting. Vi har vært innom lageret, laben og teknisk avdeling, sier han.

De forteller at når man jobber på et sted som Tine, er det klart at det følger med en del krav og regler.

– Første dagen hørte vi på et foredrag, og vi måtte ta en hygienetest. Det er mange avdelinger her, og noen har forskjellige rutiner enn andre, sier Marius.

Liker å omgås folk

I Skrållan barnehage på Sand finner vi Silje Lian Nordnes, som har bestemt seg for å tilbringe arbeidsukene der.

– Mange andre fra Sand jobber i Tromsø, men jeg er fornøyd med å holde meg litt lokalt, så jeg valgte heller å jobbe på Skrållan. Jeg liker å være med folk og barn, og så jobber mamma her. Dessuten har det vært god veiledning, sier Silje.

Hun forklarer at det er veldig viktig å se alle og å følge med på reglene.

– Og selv om det ikke er så krevende, blir man jo sliten, sier Silje.

En annen som har hendene fulle, er Kristina Skogli, som jobber på kjøkkenet på Balsfjord bo- og servicesenter. Hun forteller om en hverdag med oppgaver som hun liker å gjøre.

– Om morgenen steller vi i stand frokost på brett, og så forbereder vi og gjør klart til middag. Ellers vasker man opp og gjør klart til neste dag. Jeg liker å lage mat og ønsket å finne ut om dette var det rette for meg, forteller Kristina.

Martin Olavsen og Marius Guldberg valgte begge Tine meieri på Storsteinnes som arbeidssted da de skulle få innsikt i hvordan arbeidsdagen arter seg.

Stortrives

Hun legger vekt på hvordan arbeidet har gått og interessen for å fortsette.

– Det har vært over alle forventninger. Jeg kunne faktisk tenke meg å søke om sommerjobb her. Selv om jeg kanskje ikke har lært så mye, har det har allikevel vært bra, og det har vært morsomt å jobbe med så store mengder mat. Dette er absolutt noe jeg kunne tenkt å jobbe med når jeg blir eldre, sier Kristina Skogli.

Avslutningsvis forteller hun at hun også har hatt kontakt med andre i klassen.

– Det virker som om alle har stortrivdes så langt i jobb-uka, sier hun.

Niendeklasse på Laksvatn oppvekstsenter har hatt PRUA i uke 5 og skal tilbake i uke 13, og Nordkjosbotn skal ha det i uke 17 og 18.

Powered by Labrador CMS