KLARE FOR OPPSTART: Vegard Gystad og BOIF gleder seg til vinterseriestart denne helga.
KLARE FOR OPPSTART: Vegard Gystad og BOIF gleder seg til vinterseriestart denne helga.

Spent på vinterserien

RUSTAHØGDA: Lørdag braker det løs. Da sparkes vinterserien i gang i Bardufoss storhall.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er spent. Dette blir spennende, sier Vegar Gystad.

Han er ansvarlig i Bardufoss OIF for den aldersbestemte vinterserien som skal spilles i storhallen seks helges fremover. Over 70 lag skal være med i de ulike klassene opp til gutte- og jentenivå. Det var også planlagt en juniorserie, men den måtte utgå på grunn av for få påmeldte lag. Likevel forventes det at serien vil omfatte 700 spillere, og det vil bli spilt 180 kamper inne i den nye storhallen på Bardufoss. Serien blir en milepæl for idrettsforeninga.

– At vi får så mange lag med, er vi meget fornøyd med, sier Vegar Gystad.

Læreår

Han sier at klubben vil bruke dette første året med vinterserie til å lære seg konseptet, og at de forhåpentligvis tar med seg mye ny kunnskap etter dette første året for om mulig å kunne gjøre det vinterlige fotballtilbudet enda bedre.

Denne første helga er det 7-erkamper som spilles. Da vil spilleflata i hallen bli delt inn i tre baner. Når det er 9-erkamper vil det bli spilt på to baner samtidig.

– Vi har lagt opp spillehelgene slik at det blir minst mulig rigging mellom kampene, sier Vegar Gystad.

Miniturnering

For BOIF blir denne første vinterserien nesten som en miniutgave av Bardufoss cup, bare fordelt over flere helger. På samme måte som den store sommerturneringa blir er det egne ansvarlige for de ulike områdene. Det skal blant annet være kafedrift i storhallen når det spilles kamper fra tidlig lørdag morgen og til sene kvelder lørdag og søndag. Lagene kommer fra Narvik-området i sør og fra hele Troms. I tillegg er det et guttelag påmeldt fra Gällivare.

– Dette blir veldig nytt for oss, så det er ikke fritt for at jeg er spent nå. Det blir spennende å se hvordan dette kommer til å fungere, sier Gystad.

Ikke mye overskudd

Han mener BOIF sin fotballgruppe ikke vil stå igjen med så veldig mye penger etter denne serien, spesielt siden de ikke lyktes med å få en egen turneringssponsor. Likevel vil det være en bonus for klubben ettersom halleien går til egen klubb.

– For oss er det et viktig mål at det ikke skal være kostbart å drive med fotball i BOIF. Det vil vinterserien hjelpe på med, sier Vegar Gystad.

Mye aktivitet

Han er overveldet over responsen som endte med 73 påmeldte lag. Flere ble stående på venteliste uten å komme med. Lagene som er med, er garantert fem kamper i hver klasse. Deretter kommer sluttspillet som de fleste lagene også får være med på.

– Det kommer til å bli et yrende liv her i hallen, og det vil sikkert også merkes i sentrum også. Samtidig har mange lag bestilt seg overnatting på Bardufosstun, sier Vegar Gystad.

Glad for at klubben har en solid dose turneringserfaring å rutte med før de skal arrangere den første vinterserien sin.

Powered by Labrador CMS