GAMLE SLAGERE: Ketil Stokkan gir ut sin siste samleplate og sitt første livealbum, på samme tid. Foto: Leif Stensland
GAMLE SLAGERE: Ketil Stokkan gir ut sin siste samleplate og sitt første livealbum, på samme tid. Foto: Leif Stensland

Spilte inn liveplate – uten å vite det

BALSFJORD: Ketil Stokkan med band spilte konsert i Trondheim før jul. At konserten ble tatt opp og skulle bli hans første liveplate, hadde han ingen aning om.

Publisert Sist oppdatert

Det var på Nidelven Bar og Scene i Trondheim at Ketil Stokkan & Funky Ducks hadde konsert 2. desember i fjor. Gjengen følte de hadde gjennomført med stil, men hadde ingen aning om hva som skulle skje etter konserten.

Tatt opp

– Det var først etterpå vi fikk beskjed om at hele konserten var tatt opp. 30 låter. Vi sa at de hadde jo vært artig å få høre på, sier Stokkan.

Opptaket ble sendt, og det viste seg at konserten var tatt opp i 21 spor. Tromma for seg, bassen for seg.

– Det var kanskje ikke helt perfekt overalt, men det var bra. Vi kunne ikke la muligheten gå fra oss til å bruke dette til noe, sier Stokkan.

Første live

14 låter ble valgt ut av de 30 som var tatt opp. Disse har nå blitt til ei liveplate, som blir sluppet 9. juni. Tittelen på plata tilhører trommisen, som alltid roper «Nu kjør vi!» før han teller opp.

– Låtene ble plukket ut, vi gikk gjennom og rensket. Vi sendte til miksing i Oslo, og plutselig sitter vi her med liveplate, sier Stokkan.

Og det er ikke hvilken som helst liveplate. Det er Stokkans aller første liveplate.

– Nei, det har faktisk ikke blitt til at jeg har gitt ut liveplate før, så det var på tide, sier han.

Spontant

Stokkan mener det gjør noe spesielt med lydbildet på plata at gjengen på scenen ikke visste om opptaket. Kanskje hadde de skjerpet seg mer eller spilt noe annerledes dersom de visste at de ble tatt opp.

– Vi hadde kanskje ikke hatt så lave skuldre. Nå spilte vi fordi vi synes det er artig å spille. Det og den gode stemninga fra publikum gjør noe spesielt med opptaket, sier han, og garanterer at dette blir siste gang han gir ut gamle slagere.

Han har valgt ut flere av sine aller største hits til å være med på plata. Både «Evig ung» og «Brandenburger Tor» er med. Det er også noen av de ikke aller mest kjente låtene.

– Men jeg sa når jeg har sittet og jobbet med disse låtene at jeg nå er ferdig med å tygge på gammelt drøv. Dette er en verdig innspilling med publikum i ryggen. En plate full av fest, sier Stokkan.

Til helga blir det plateslipp og pressekonferanse med livemusikk i Trondheim.

Powered by Labrador CMS