GLAD FOR OPPGANG: Daglig leder Gry Thorsteinsen, her med 19 aviser i armene, er glad for at Nye Troms fortsetter opplagsveksten. Foto: Kari Anne Skoglund
GLAD FOR OPPGANG: Daglig leder Gry Thorsteinsen, her med 19 aviser i armene, er glad for at Nye Troms fortsetter opplagsveksten. Foto: Kari Anne Skoglund

Stadig flere leser Nye Troms

MÅLSELV: Det går fortsatt i positiv retning med Nye Troms sine opplagstall. Første halvår i år har avisa en vekst på 0,5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Ferske opplagstall viser at lokalavisa for Bardu, Målselv og Balsfjord øker opplaget med 19 eksemplarer første halvår i år. Det kommer etter at avisa i andre halvår 2020 økte med nærmere 150 eksemplarer hver utgave. Da var Nye Troms den avisa som gikk mest fram prosentvis i fylket. Det gjør vi ikke første halvår i år. Den plasseringa er det iTromsø som har overtatt med ei økning på 148 eksemplar. Framtid i Nord (FiN) fortsetter den lille oppgangen i forrige telling til et pluss på 44 nå.

For Nordlys, Harstad Tidende og Folkebladet er det minustall som vises. Nordlys går tilbake med 576 eksemplar, mens HT og Folkebladet går tilbake med henholdsvis 39 og 5 eksemplar.

Felles for alle avisene i fylket er at papirutgavene har stadig færre lesere. Stadig flere leser aviser på nett, og selv om Nye Troms også mister papirlesere, er det stadig flere som leser avisa på nett. Det gleder daglig leder Gry Thorsteinsen:

– Vi er veldig fornøyde med ei økning totalt, etter at vi hadde stor oppgang forrige måling. Vi satser mer på nett, og det er gledelig at det vises på opplagstallene våre, sier Thorsteinsen.

Opplagstallene for avisene i Troms

Nordlys: 25.739 (-576)

Harstad Tidende: 9.015 (-39)

iTromsø: 8.353 (+148)

Folkebladet: 5.935 (-5)

Framtid i Nord: 3.844 (+44)

Nye Troms: 3.443 (+19)

Endring i parentes fra andre halvår 2020 til første halvår 2021

Totalt er økninga i Nye Troms på opplaget første halvår i år på rundt 0,5 prosent. Det er også snittet i økning for alle avisene som er tilknyttet Landslaget for lokalaviser (LLA). Avisene i LLA har et samlet opplag på 358.139. Det er LLA sin generalsekretær Tomas Bruvik tilfreds med:

– Gjennom pandemien tror og håper jeg at folk har sett hvor viktig det er å ha ei lokalavis i kommunen sin. Avisene våre formidler nyttig og livsviktig informasjon og de knytter folk sammen. Lokalavisene er også en nyttig mediekanal for bedrifter, organisasjoner og kommuner. Særlig har mange kommuner brukt lokalavisa det siste året for å få ut samfunnskritisk informasjon i et truverdig miljø, sier Tomas Bruvik i ei pressemelding fra LLA.

Norges tre største aviser er VG med 302.804, Aftenposten med 256.254 og Dagbladet med 99.516 abonnenter.

Powered by Labrador CMS