I RUTE: Prosjektleder Tor Arne Fagerheim i Storegga Entreprenør forteller at arbeidet er i rute. Foto: Kari Anne Skoglund
I RUTE: Prosjektleder Tor Arne Fagerheim i Storegga Entreprenør forteller at arbeidet er i rute. Foto: Kari Anne Skoglund

Stålkonstruksjonen for ny idrettshall reiser seg

OLSBORG: I forrige uke kom stålkonstruksjonen for den nye idrettshallen på Olsborg opp. Nå kan alle se konturene av bygdas nye storstue.

Publisert Sist oppdatert

Den kommende flerbrukshallen, som nå bygges ved Olsborg skole, hadde det som må kunne sammenlignes med et meget langdrygt svangerskap. Om man sammenligner kontraktskrivinga mellom kommunen og Storegga Entreprenør som hallens fødsel og byggeprosessen som småbarnstida, kan man si at spebarnstida går radig unna. I vår ble grunnarbeidet gjort av underleverandøren Rognmo graveservice. I forrige uke kom stålkonstruksjonen på plass, og nå reises bygget steg for steg videre.

– Det neste er at veggelementene skal komme opp og tak blir lagt, og da vil man se en stor framgang på relativt kort tid, sier Storeggas prosjektleder, Tor Arne Fagerheim.

– Absolutt i rute

Stålkonstruksjonen, altså stålbjelkene langs veggene og taket, kom på plass den første uka av fellesferien. Selv om det er ferietid vil hallbygginga gå sin gang denne og de kommende ukene. Det er fortsatt stålmontasje som står i fokus den aller nærmeste tida.

Prosjektleder Tor Arne Fagerheim i Storegga Entreprenør forteller at arbeidet er i rute.

Det er Storegga Entreprenør, firmaet som holder til på Andslimoen, som har totalentreprisen for det etter alle solemerker vil bli nerbygdas nye storstue. Noe som vil si at de også har ansvaret for prosjektering av hallen. I vinter ble grunnarbeidene påbegynt, noe Rognmo graveservice fra Leirbekkmoen har blitt hyrt inn til å stå for.

– I mai ble betongarbeidet påbegynt, og det var vi ferdig med i juni. Stålmontasjen startet uka før fellesferien, så jeg vil si at vi absolutt er i rute, sier Fagerheim.

Stålmontasjen er lagd av Mo i Rana-firmaet Imtas, og totalt skal hallen bli på 1500 kvadratmeter. Hele veien har Storegga benyttet så lokale underleverandører som mulig, og det er viktig for entreprenøren.

Ferdi

Den neste tida skal veggkonstruksjonene komme opp.

Etter planen skal hallen være ferdig i april 2021, og så langt går arbeidet sin gang som planlagt. Hallen skal inneholde en fullskala håndballbane, tribune, garderober, lagerrom, teknisk rom, og en foaje med kjøkkenløsning og kafédel. Sportsgulvet i hallen vil bli merka opp til diverse ballidretter. Selve idrettsbanen skal være mulig å dele av i tre deler, og med hallen får skolen en ny hverdag. ''

Her ser vi området hvor hovedinngangen til hallen blir. En kommer først inn i en foaje, med kjøkkendel og sitteplasser.

Byggeplassen har barneskolen som nærmeste nabo, og prosjektlederen roser naboskapet.

– Vi er gode naboer. De har vært flinke til å respektere at det er en byggeplass like ved, og vi gjør det vi kan for å respektere at skolen og elevene skal ha hverdagen sin så normal som mulig. Det hender at vi av og til får en fotball over gjerdet, men da sparker vi den bare tilbake. Vi har naboer som er et bra publikum for oss, og vi har flotte naboer, sier prosjektleder Tor Arne Fagerheim.

Powered by Labrador CMS