BRA DRIV: Tross koronatider kan Ildsjelene Paul Kongsvold (t.v.) og Flemming Gjerdrum fortsatt glede seg over bra med aktivitet i Gimlehallen. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
BRA DRIV: Tross koronatider kan Ildsjelene Paul Kongsvold (t.v.) og Flemming Gjerdrum fortsatt glede seg over bra med aktivitet i Gimlehallen. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Står foran en «motivasjonsvinter»

MÅLSELV: Det meste av sesongens naturlige høydepunkt for kickbokserne henger i en tynn «korona-tråd». Det betyr at klubbapparatet må yte sitt beste for å holde motivasjonen oppe blant klubbens utøvere.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, det blir en litt sånn «motivasjonsvinter» for oss, der det er ekstra viktig å gjøre det artig og interessant for utøverne våre på trening. Det krever litt ekstra, men vi prøver å få det til, sier Paul Kongsvold i Øverbygd kickboxingklubb.

Koronarestriksjonene som har rammet også idretten siden mars måned, har gjort at omtrent samtlige større arrangement for kickbokserne er avlyst. Det samme er større samlinger på tvers av klubber.

– Vi tenker nå litt slik at de første stevnene vi kan delta på, kanskje ikke kommer før juni. Det er det vi tipper per nå. Selvsagt tærer slikt litt på motivasjonen for dem som ikke får reise på stevner, men vi prøver å gjøre det beste ut av det, sier Paul Kongsvold.

Han er leder i klubben, og sammen med sine trenere gjør de nå sitt ytterste for å holde interessen oppe. Og så langt har de lyktes godt.

– De siste ukene har det virkelig vært trøkk på treningene våre, imponerende god trøkk, så nå må vi bare kjøre på, sier Kongsvold.

Deres utøvere er delt i flere grupper. De yngste på barnekick er delt i to grupper, mens de mellom 12-20 kan trene tilnærmet som normalt. For dem over 20 år blir det lite og ingen nærkontakt.

– De blir godt kjent med boksesekken, for å si det sånn, ler Paul Kongsvold.

Uansett aldersgrupper er klubben veldig nøye med å følge smittevernhensynet.

– Vi «spriter» mye på treningene, forsikrer klubblederen.

Han håper de klarer å holde alle innen i idretten gjennom den vanskelige perioden som nå er, men merker litt frafall fra enkelte.

– Vi har noen nøkkelpersoner av de aktive som er kjempeviktige i å holde på trening, særlig med tanke på alle de andre, sier Kongsvold.

Totalt har klubben rundt 30 på barnepartiet og opp mot 25 voksne utøvere. Av de siste er 10-12 av dem konkurranseutøvere. Klubben kunne reist på samlinger med de mest ivrige, men av frykt for å dra smitte til bygda har ikke klubben villet gjøre det.

– Vi må tenke på hele samfunnet, og da har vi ikke funnet det riktig å være med på noe utenfor trygge, gode Øverbygd, sier Paul Kongsvold.

Powered by Labrador CMS