SKIGLEDE: Sander (7), Leon (11) og Sebastian (9) liker godt å kjøre på ski og snowboard, og kjørte mange runder i barnebakken lørdag. Foto: Toril F. Ingvaldsen
SKIGLEDE: Sander (7), Leon (11) og Sebastian (9) liker godt å kjøre på ski og snowboard, og kjørte mange runder i barnebakken lørdag. Foto: Toril F. Ingvaldsen

Startet det nye året i skibakken

MÅLSELV FJELLANDSBY: Det var til tider folksomt i Fjellandsbyen i helga. Men heiskø til tross – store og små så ut til å kose seg i bakkene.

Publisert Sist oppdatert

Flere Nye Troms snakket med lørdag, beskrev stemninga – og køene – som nesten påskestemning. Riktignok manglet påskesola. Men vintersola lå gjemt under horisonten et sted og lagde et fantastisk fargespill på himmelen. Og det vakre vinterlyset ble hyppig fotografert av gjestene i Fjellandsbyen. I puben traff vi Lisabeth Husby, som forberedte seg til å åpne «afterski» klokka tre.

– Det er artig å stå her og se at parkeringsplassen er nesten full, og at det er kø i heisen, også i barnebakken, sier Husby.

På grunn av snømangel har ikke Fjellandsbyen kunnet åpne langheisen og Rognmobakken ennå. Likevel var det mange som lørdag hadde funnet veien til Fjellandsbyen for å stå på ski. Blant dem var Raymond Isaksen og sønnen Martin på 5 år.

– Vi bruker Fjellandsbyen ofte. Det er fint her, og veldig barnevennlig, sier Isaksen.

De to kom kjørende nedover barnebakken. Martin var trygt sikret med skisele og pappa like bak.

– Jeg tror folk vil ut på ski nå etter jula. Det er godt å komme ut, sier Isaksen.

Bra bakker

I barnebakken traff vi også brødrene Sebastian (9) og Sander (7) fra Finnsnes, og søskenbarnet Leon (11) fra Sørreisa. De brukte barnebåndet for å komme seg opp og kjørte runde etter runde i bakkene, mens foreldrene deres tok en pause og varmet seg inne i lavvoen.

– Det er veldig fint her, og det er bra bakker, sier Leon.

Leon kjørte snowboard og kunne fortelle at det har han gjort et års tid nå. De to andre guttene kjørte ski og har gjort det i flere år. De storkoste seg i bakkene og smilte av journalisten som spurte om de ikke gikk lei av å kjøre på ski.

I barnebakken ble det også kjørt med rattkjelke og akebrett, og dermed kunne også de aller minste nyte fart og spenning.

Skipatruljen meldte om ei fredelig jul og nyttårshelg, med lite skader.

– Det er masse folk og kø i heisen, men for det aller meste har det gått greit, sier Øystein Solbakken.

Han forteller at de nå bare venter på frosten, slik at de får produsert snø nok til å åpne Rognmobakken også.

– Det er meldt kaldt, og blir det kaldt, får vi produsert nå. Det er riktignok ett unntak, og det er hvis det blir mye vind. Da nytter det ikke å produsere snø, for da havner snøen på Olsborg. Det har vi gjort før, smiler Solbakken, før han blir kalt ut til en skade i Toppskaret og hiver seg på skuteren og forsvinner oppover bakkene.

Daglig leder i Målselv fjellandsby, Jan Erik Vassnes, er svært godt fornøyd med sesongstarten.

– Vi har hatt godt besøk i romjula og nyttårshelga, og nå er det endelig kaldt nok til at vi kan starte snøproduksjonen, sier Vassnes.

Powered by Labrador CMS