NYTT TURTILTAK: Statskog håper mange blir med på Fisketurtrimmen i år. Foto: Knut Solnes
NYTT TURTILTAK: Statskog håper mange blir med på Fisketurtrimmen i år. Foto: Knut Solnes

Statskog vil ha deg med på fisketrimtur

MÅLSELV: Har du tenkt deg på enten skogstur eller fisketur i sommer? I år legger Statskog til rette for at du kan sanke mer enn de eventuelle fiskene som biter på kroken.

Publisert Sist oppdatert

I både Troms og Nordland har nemlig Statskog tatt initiativ til det de har gitt navnet Fisketrimmen. I løpet av sommerhalvåret er det mange i vårt distrikt som tar fiskestanga med seg, og legger ut på fisketur. Nå kan dette kombineres med å sanke trimpoeng, i kjent «Ti på topp»-stil. Og en av grunnene er at de ønsker å inspirere de som jakter trimpoeng til å ta med seg fiskestanga, og for voksne fiskekortet, på turen og ikke bare snu og gå tilbake når målet er nådd.

– Statskog er en stor utmarkseier og vi forvalter statens utmarkseiendommer. Her har vi enormt med fiskevann, på landsbasis er det over 60 000. Vi ønsker å få folk til å bruke dem. Vi har kopiert tanken fra populære trimpostkasse- og «ti på topp»-turer, og har nå tatt initiativ til tilsvarende turmål hvor man går fram til fiskevatn. Vi håper folk tar turene og ikke bare går og sjekker inn og får poengene, men at de også blir igjen for å fiske litt, sier jakt- og fiskekonsulent for Statskog i Salten og initiativtaker Arnold Foshaug Berg, som er fra Målselv.

Slik melder man seg på

Poengene sankes ved at deltakerne registrerer seg i appen «Trimpoeng», knyter på seg sko og pakker med seg fiskestanga og legger ut på tur til ett av de 39 turmålene. Syv av dem er i Indre Troms (se faktaboks). Ifølge Berg vil noen flere bli lagt til etter hvert som vinteren slipper taket, og de vil dukke opp i appen når de er klare. I appen er alle vatnene markert i kartet, og turbeskrivelsen og hvilken type fisk en kan få er inkludert. Oversikt over alle turmålene finner man også på nettsida til Statskog.

Statskog håper mange blir med på Fisketurtrimmen i år.

Ved hvert av målene sanker man poeng, og antallet poeng avhenger av hvor enkel eller strabasiøs turen for å komme fram til vatnet er. De fleste turene skal være lette og byr kun på en relativt kort spasertur, noen kan man kjøre bil helt fram til. De har også lagt til rette for å tilfredsstille de som ønsker en litt mer utfordrende tur og som det krever en litt mer innsats å nå.

– Det koster ikke noe å være med på Fisketurtrimmen, og det er masse fine, lette turmål som egner seg for barnefamilier og mange andre. Dette er noe vi har troa på, og som vi tror det blir veldig bra. Jeg har fått god hjelp av kolleger i Indre Troms og på Helgeland om å finne turmål, og vi tar gjerne imot tips fra turgåere om fine fiskevann som kan brukes til dette og om det er noen vi kan gjøre bedre tilrettelegginger ved, sier han.

Flere med allerede

Man kan besøke så mange fiskevatn som man ønsker, og man kan dra til et fiskevatn så mange ganger en vil. Planene for fisketurmålene ble påbegynt før jul og var egentlig klare før koronasituasjonen for alvor begynte å prege landet.

– Tiltaket er kanskje ekstra greit å starte opp i år, når mange sannsynligvis kommer til å feriere hjemme og i nærområdet sitt. Vi ser at allerede nå så har bra mange meldt seg på, og det blir spennende å følge med videre, sier han.

Berg forteller at det blir premier til dem med mest poeng, innsjekkinger, og de vil naturlig nok finne på noe ekstra til barn og unge.

Og han minner om at fiskere mellom 20 og 67 år må ha fiskekort for å fiske i disse vannene. Barn og eldre får fiske gratis.

Dette er fisketurmålene i vårt område

Dødesvannet (15 poeng)
Parkering helt ved devningen - merket sti inn til Åpenbu/Gamme: Devdisbua.

Divielva (10 poeng)
Ved Veslenesbua har du et fint utgangspunkt for fiske langs hele Divielva. Mange fine og spennende kulper med fin ørret.

Fjellfroskelva (10 poeng)
Fjellfroskelva i Øverbygd i Målselv er en fin elv med stor Harr og stor Ørret. Det er lett adkomst til elva, med flere plasser for og lage bål og ha en fin fisketur.

Koievatnet (40 poeng)
Ligger i Bardu, spasertur fra demningen på Altevatnet. koievasbua som ligger ved vannet har mulighet for overnatting

Storvatnet i Øverbygd (30 poeng)
Merket sti mot Øverbygd IL sin lags-hytte fra Årheim.

Takvatnet (10 poeng)
Bilveg helt frem- bålplass- båtutsett og mulighet for leie av båt.

Tippvatnet (25 poeng)
Tippvatnet ligger nedenom Tippvasshaugan som er et fint tilleggsturmål. Flere muligheter til og gå opp til vannet fra bl.a. Takelvdalen med merket sti til Middagsteinen. Fra Målselv fjellandsby og fra Rundhaug.

Hvordan melde seg på?

1. Last ned Trimpoeng-appen

Har du deltatt i en Trimpoeng-konkurranse før, trenger du ikke gjøre dette. Last ned med din iPhone eller Android.

2. Registrer deg med navn, mobilnummer og e-post adresse. Du mottar nå et passord via sms.

3. Logg inn med mobilnummer og velg konkurranse

4. Meld deg på

5. Du ser nå listen over poster. Velg turmål og sank poeng!

Powered by Labrador CMS