UHELDIG: Erik Valnes var sterk i verdenscupåpninga, men en finne knakk staven til Valnes da de møttes i kvartfinalen og dermed endte sprinten i Ruka der for BOIF-løperen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UHELDIG: Erik Valnes var sterk i verdenscupåpninga, men en finne knakk staven til Valnes da de møttes i kvartfinalen og dermed endte sprinten i Ruka der for BOIF-løperen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stavbrekk og utslått i kvartfinalen

MÅLSELV: Erik Valnes var råsterk i prologen, men i kvartfinalen kom en finne og ødela verdenscupsprinten til BOIF-løperen.

Publisert Sist oppdatert

Bare Johannes Høsflot Klæbo var raskere enn Valnes i prologen i finske Ruka fredag formiddag, og i kvartfinalen møttes de to igjen i det første heatet. Der fikk 23-åringen fra BOIF alt ødelagt da finske Ristomatti Hakola kom borti staven til Valnes, og den brakk. Valnes fikk raskt ny stav, men havnet bakerst i heatet. Han gjorde en heroisk innsats for å prøve komme seg opp mot teten i den siste bakken, men måtte se Høsflot Klæbo og svenske Oskar Svensson foran seg. Tida på Valnes ble akkurat for svak til å komme videre som «lucky looser». Dermed endte verdenscupsprinten på skuffende vis for Erik Valnes.

– Det gikk til helvete. Det var liksom dette som var min dag her, så det var kjedelig, sier en tydelig irritert Valnes til Nordlys.

Han ser på denne klassisk sprinten som kanskje sin beste sjanse i verdenscupen på denne siden av nyttår.

Valnes føler det var finnens feil at det gikk som det gjorde.

– Han var borti, han finnen oppe i bakken, og den (staven) gikk av med en gang. Det var ikke plass og jeg var foran. Vi går side om side, så han må vike der. Jeg fulgte bare ryggen til Johannes, sier Valnes til Nordlys.

Noen protest var ikke aktuelt å levere inn, ettersom nordmannen var foran finnen i mål. Han sa heller ikke noe til Hakola etter målgang.

– Nei, det gidder jeg ikke. Det blir stygt. Det kan jeg heller gjøre etterpå, sier Valnes til NRK.

Valnes var naturligvis veldig skuffet i intervjuet like etter den sure hendelsen.

– Det var ganske nært likevel. Hadde det ikke vært for dette, så hadde jeg vært i semifinalen nå. Jeg burde i alle fall vært der. Nei, det er surt, sier han til statskanalen.

Powered by Labrador CMS