TILLITSVERV: Sigfred Steien gleder seg til å ta fatt på jobben som styreleder i Bedriftsforbundet og sier han ser på det som en tillitserklæring å bli valgt.
TILLITSVERV: Sigfred Steien gleder seg til å ta fatt på jobben som styreleder i Bedriftsforbundet og sier han ser på det som en tillitserklæring å bli valgt.

Steien skal styre Bedriftsforbundet

BARDU: Sigfred Steien er valg som ny styreleder i Bedriftsforbundet. Han overtok ledervervet under forbundets kongress i Trondheim forrige helg og blir nå leder av styret i et forbund som representerer 90 prosent av bedriftene i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Steien erstatter Knut Wold, som nå går ut av styret. Sigfred Steien har vært aktiv i forbundet i mange år og har også tidligere sittet i forbundsstyret.

Som kjent driver Steien Klimaservice AS i Bardu, og han er også styreleder i Bardu Utvikling. Nå ser han fram til nok en rolle.

Tillit

– Jeg gleder meg til å gå inn som styreformann i Bedriftsforbundet og få bidra enda mer til arbeidet for små- og mellomstore bedrifter i Norge. Arbeidet jeg har fått vært med på som styremedlem, har vært spennende og utfordrende, og jeg tar det som en tillitserklæring å få være styreformann. Vi skal fortsette veksten vi har klart å skape den siste tiden og sette våre medlemmers interesser på den nasjonale agendaen, sier Steien.

Linda Furulund fortsetter som nestleder i forbundet. Hun driver bedriften Kunstgjødsel AS, et firma som kombinerer kultur og næring.

De andre styremedlemmene er Ove Bjørn Olsen, Sandviken Center AS, Håvard Tandstad, Møbeltre AS, Stina Lippestad, Lintho Steinmiljø AS, Henrik Tore Dahl, Garek Trading AS og Hans Munkevik, Snøballfilm AS.

Bedritsforbundets kongress ble ellers enig om et næringspolitisk program for årene 2017 til 2019. De viktigste punktene i programmet er disse: Fjerne formuesskatt på arbeidende kapital. Skattefradrag for å investere i småbedrifter. Fjerne eiendomsskatt på verk og bruk. Øke lærlingtilskuddet og få mer praktisk rettet teori. Støtte opp om den nasjonale fraværsgrensen. Kutte sykelønnen. Karensdag og 80 prosent av full lønn. Spørsmål om sykelønn må ut av IA-avtalen og behandles av Stortinget. Norsk næringsliv er tjent med å opprettholde gode relasjoner med Norden og resten av Europa.

Storm

Det har stormet i forbundet den siste tiden etter at det ble varslet intern misnøye mot forbundets leder Olaf Thommessen. Det gamle styret behandlet denne misnøyen tidligere i år og samlet seg ikke om mistillitserklæringen som kom. Thommessen fikk fortsette selv om varsleren varslet om dårlige arbeidsforhold i forbundet.

– Det har stormet en del ja, men støyen har lagt seg. Thommessen har jobbet med omstilling, og når det skal omstilles, kan det bli støy. Ellers ser det ut til å gå greit nå, sier Steien.

Han fikk sin første periode i forbundet som vararepresentant i 1997 og ble fast medlem i styret fra 1999.

– Jeg var nestleder fram til 2003. Da ble jeg og leder sparket da man mente det falt for mange «lik» ut av skapene. Men så hanket de meg inn igjen i 2005. Jeg satt i styret igjen fram til i 2012, da jeg ble avløst. Så kom jeg inn igjen for at par år siden, og nå altså som ny leder. Da handler jobben min som leder om det å gjøre det beste for medlemmene våre. Vi representerer jo de virkelige bedriftene her i Norge, de små og mellomstore, som utgjør hele 90 prosent av de norske bedriftene, sier Steien til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS