STENGT: Fra 23. juni til 17. august holder lensmannskontoret i Bardu stengt. Foto: Malin C. S. Myrbakken
STENGT: Fra 23. juni til 17. august holder lensmannskontoret i Bardu stengt. Foto: Malin C. S. Myrbakken

Stenger neste måned

BARDU: Men bare til midten av august.

Publisert Sist oppdatert

I år som i fjor holder Bardu lensmannskontor stengt over sommeren, og fra 23. juni til 17. august må bardudølene dra til nabokommunen ved behov.

– Fordi det er avvikling av ferie, må vi kraftsamle ressursene i den perioden, sier regionlensmann Andreas Nilsen.

Siden det kun er våpen og kjøreseddel som kan ordnes i Bardu, mener Nilsen at bardudølene ikke vil merke så mye til at det er stengt. Dersom man har behov for å besøke et lensmannskontor, må man kjøre til Målselv. Det vil likevel bli døgnkontinuerlig tjeneste i ferien, og politiet er bare noen tastetrykk unna. Bardudølene trenger derfor ikke bekymre seg for sikkerheten over sommeren.

– Lokalkontoret er en falsk trygghet. Beredskapen til publikum dekkes 80–90 prosent av bemanning som ikke befinner seg i Bardu, sier Nilsen.

Han vil ikke gå inn på Bardu-kontorets skjebne i framtiden, men forklarer at pengene som går til å drive lokalkontor heller kan omdisponeres til turnusarbeid. På den måten kan politiet i større grad være tilgjengelig for publikum der det er viktig.

– Men det vil jeg ikke gå nærmere inn på nå. Det får vi komme inn på når det er tatt en beslutning, sier regionlensmannen.

Powered by Labrador CMS