BARDUFOSSHALLEN: Bardufosshallen er blant idrettshallene som nå stenges for bruk i minst to uker. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)
BARDUFOSSHALLEN: Bardufosshallen er blant idrettshallene som nå stenges for bruk i minst to uker. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)

Stenger umiddelbart idrettshallene i Målselv

MÅLSELV: Kommunen innfører flere lokale tiltak etter nasjonale smitteverntiltak ble innført.

Publisert Sist oppdatert

I ei pressemelding fra Målselv kommune mandag ettermiddag anbefaler de alle innbyggere om å forholde seg til nasjonale smitteverntiltak, og de oppfordrer samtidig på det sterkeste at flere innbyggere tester seg ved symptomer på covid-19. Det skal være en lav terskel for koronatesting. Alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19 bør testet seg. Det er innført krav om obligatorisk testing ved innreise til Norge. Dersom testing av kapasitetshensyn ikke gjennomføres ved grensepassering, plikter de innreisende å teste seg i hjemkommunen/oppholdskommunen innen 24 timer etter innreise.

De første vaksinene blir gitt til beboere i sykehjem denne uka. Deretter blir vaksinen gitt til innbyggere over 65 år og risikogrupper. Helsepersonell som har direkte pasientkontakt og som er kritisk vanskelig å erstatte blir også prioritert.

Bardufosshallen og Gimlehallen stenges fra mandag 4. januar. Det er regjeringens anbefaling at alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs utsettes til etter 18. januar. Fritidsaktiviteter, for eksempel i idrettshall, vil dermed ikke kunne gjennomføres fra mandag 4.januar. Utendørs aktivitet kan derimot opprettholdes, dersom man kan overholde avstandsreglene.

Kommunen iverksatte søndag hjemmekontor for ansatte i kommunen som har mulighet til det. Møter gjennomføres i hovedsak digitalt. Besøkende til kommunehuset på Moen og øvrige kommunale enheter, må gjøre avtale på forhånd, skriver kommunen i pressemeldinga.

Powered by Labrador CMS