IKKE HÅNDFAST NOK: Bjørn Wiggo Nerli mener prosjektet «Næringsvennlig region» ikke er håndfast nok. Foto: Knut Solnes
IKKE HÅNDFAST NOK: Bjørn Wiggo Nerli mener prosjektet «Næringsvennlig region» ikke er håndfast nok. Foto: Knut Solnes

Sterkt kritisk til region-samarbeid

BARDU: Bjørn Wiggo Nerli i Bardu FrP er sterkt kritisk til Bardu kommunes deltakelse i prosjektet «Næringsvennlig region».

Publisert Sist oppdatert

Da saken var oppe i kommunestyret onsdag stemte han i mot, og sa klart i fra om hva han mener et prosjekt som han synes er alt for lite håndfast.

- Det er nesten som om dette er et prosjekt for å holde et prosjekt gående. Jeg ser ikke hensikten, sa Nerli fra talerstolen.

Samkjøring

«Næringsvennlig region» er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Gratangen, Lavangen og Salangen og der også Bardu ble invitert med og sa ja til. Prosjektet går ut på å samkjøre bruken av næringsmedarbeidere i de fire kommunene for å sammen stå sterkere i næringsarbeidet.

Det har vært kjørt et forprosjekt, som nå skal videreføres som pilotprosjekt, og det er dette Bardu kommune er bedt om å bli med på videre.

Ikke konkret nok

I Bardu har varaordfører Terje Nyberget tidligere vært kritisk til prosjektet, noe som også Nye Troms har omtalt. Han var også kritisk i formannskapet, men valgte å støtte videreføringen. I kommunestyret var det kun Nerli som tok ordet i mot prosjektet.

- Jeg mener vi ikke skal engasjere oss med tid og ressurser i dette, sa Nerli og viste til at Bardu er invitert med videre til en årlig pris av 55.000 kroner og en timebruk på 330 timer.

Nerli mener det er bruk av mye ressurser på noe han mener er for lite konkret.

Det ble kun Nerli som stemte i mot prosjektet. Dermed er Bardu kommune med videre i samarbeidet.

Powered by Labrador CMS