Målselv kommune er på jakt etter ny økonomisjef:

ANDREGANGSUTLYSNING: Målselv kommune har valgt å lyse ut stillingen som økonomisjef for andre gang. Foto: Terje Tverås (Arkiv)
ANDREGANGSUTLYSNING: Målselv kommune har valgt å lyse ut stillingen som økonomisjef for andre gang. Foto: Terje Tverås (Arkiv)

Stillingen lyses ut for andre gang

MÅLSELV: Målselv kommune lyser ut stillingen som økonomisjef for andre gang. Årsaken er at kommunen ønsker flere søkere med større bredde.

Publisert Sist oppdatert

Målselv kommune har tidligere lyst ut stillingen som økonomisjef i kommunen etter det ble kjent at nåværende sjef skal starte i ny jobb i Senja kommune. Nå har kommunen gjennomgått alle søknader og de velger å legge ut en andregangsutlysning.

– Vi har gått igjennom alle søknadene som har kommet og gjort en første vurdering. Det er flere gode søkere, men det er bare fire som har søkt. Vi ønsker å få litt mer bredde i søkergrunnlaget. Vi kommer derfor til å legge den ut på en andregangsutlysning, forteller Frode Skuggedal som er rådmann i Målselv kommune.

En nøkkelrolle

Som økonomisjef har man en nøkkelrolle, forteller Skuggedal. I en stilling som denne inngår man i den strategiske ledelsen i kommunen. Samtidig er man en leder for økonomien og har en egen lederfunksjon. Lederrollen er viktig del av jobben, mener rådmannen.

– Det er en nøkkelstilling i en stor kommune. Vi har landet på at vi ønsker å legge den ut på nytt, sier Skuggedal.

– En hånd på rattet

Stillingen vil legges ut så raskt som mulig og ny søknadsfrist vil være i begynnelsen av august. Deretter vil det gjennomføres intervjuer og de normale sjekkpunktene som blant annet referanser.

– Det å gjøre gode ansettelser er veldig viktig. Derfor er det en grundig prosess, forteller Skuggedal.

Rådmannen presiserer at det var gode søkere til stillingen som økonomisjef. Kommunen ønsker likevel å lyse ut stillingen for å nå flere folk med bredde i både erfaring og formell utdanning. Skuggedal håper den nye utlysningen vil friste enda flere til å søke på jobben.

– I stillingen som økonomisjef har man mulighet til å ha en hånd på rattet i styringen av kommunen. Det er en mulighet som burde trigge en god del folk, mener Skuggedal.

Ønsker lykke til

Det er Pål Mathisen som trer ut av stillingen som økonomisjef. Rådmannen har bare gode ord å si om kollegaen.

– Pål er en svært god økonomisjef, som har vært lojal med Målselv kommune i mange år og har funnet ut at han ønsker nye utfordringer. Vi skulle gjerne hatt han med videre. Han er lett å samarbeide med og har bidratt sterkt til gode resultater i Målselv i mange år, forteller Skuggedal.

Rådmannen takker Mathisen for jobben han har gjort i kommunen og ønsker han lykke til i ny jobb.

Nye utfordringer

Mathisen forteller at det både føles godt - og samtidig ikke - å skulle forlate Målselv kommune. I løpet av sin tid i Målselv har han fått gjort en del ting man hadde tenkt, sammen med dyktige kollegaer, forteller han. Mathisen har sittet åtte og et halvt år i stillingen som økonomisjef og sier det er nå er tid for nye utfordringer i Senja kommune.

– Det er en flott utfordring å kunne komme inn i en kommune som er sammensatt av flere, hvor man skal bygge en ny kultur og med tanke på den økonomiske situasjonen som er forespeilet av rådmann, sier Mathisen og forteller videre at det er fint å ta et steg opp når det gjelder kommunestørrelse og kompleksitet.

– Utfordringen som ligger generelt i Senja trigger. Det er noe man har lyst til å være med på å bygge opp, sier Pål Mathisen.

Powered by Labrador CMS