ALLSIDIG: Stine Storaa er en allsidig 15 åring som stortrives på friidrettsbanen. I helga resulterte det i tre finaler under Ungdomsmesterskapet på Jessheim. Foto: Privat
ALLSIDIG: Stine Storaa er en allsidig 15 åring som stortrives på friidrettsbanen. I helga resulterte det i tre finaler under Ungdomsmesterskapet på Jessheim. Foto: Privat

Stine (15) sikret seg tre finaleplasser i UM-debuten

MÅLSELV: Tre finaler og 5. plass som bestenotering ble fasiten for Stine Storaa under helgas Ungdomsmesterskap på Jessheim. Prestasjoner som 15 åringen fra Bardufoss er fornøyd med.

Publisert Sist oppdatert

– Målet var topp-10 på alle øvelser. Det ble 15. plass på 100 meteren, men på de øvrige fire øvelsene klarte jeg målet jeg hadde satt. Det får jeg være fornøyd med, sier Stine Storaa.

Tre finaler

Ungdomsmesterskapet i friidrett, som er uoffisielt NM for aldersklassene 15, 16 og 17 år, var sesongens høydepunkt for den lovende 15-åringen som representerer Målselv friidrett.

– Aller mest fornøyd er jeg med 5. plass på tresteg og ny personlig rekord med 10,31 meter. Også 27,12 og finaleplass på 200 meter var positivt, sier Storaa.

Som på 200 meter ble det 8. plass i finalen også på 2000 meter.

– Det gikk litt tregt og var et lureløp. Jeg kunne nok løpt fortere og var samtidig dum nok til gå i tet på siste runde. Der gikk jeg på en smell da det var andre med mer krutt i beina, innrømmer 15-åringen som kom i mål på 7 minutter og 14 sekunder.

Allsidig

I lengdekonkurransen hoppet hun 4,67 meter og var fattige 2 cm fra å nå finale. En øvelse hun ble nummer ti av totalt rundt 30 deltakere, et antall som var i de fleste av øvelsene hun konkurrerte i.

På spørsmål om favorittøvelse 15-åringen at akkurat det har hun ikke.

– Jeg ønsker å være allsidig og har egentlig ingen favorittøvelse, sier Storaa.

Motivasjon

Hun er samtidig klar på at prestasjonene under årets UM gir motivasjon til å fortsette med friidrett. Og neste helg står KM i Tromsø, og forhåpentlige nye personlige rekorder for tur.

– Målet er å gjøre det bedre for hvert stevne jeg deltar på. I tillegg til å prøve å forbedre personlige rekorder på egentlig alle øvelser skal jeg prøve å løpe 1500 meter for aller første gang, sier Storaa.

Stevnet i Tromsø 12. og 13. september er også siste stevne for året, før forberedelsene til neste sesong starter.

– Det handler om å gjøre seg klar til innendørs UM i februar, så det blir litt skirenn i vinter, avslutter en allsidig 15-åring som stortrives på friidrettsbanen.

Powered by Labrador CMS