MARTNAD: Utstillere kom med sine produkter i tre. Foto: TREinord
MARTNAD: Utstillere kom med sine produkter i tre. Foto: TREinord

Stor interesse for TREinord

MÅLSELV: Det var stor interesse for å lære om tre denne helgen. TREinord sitt arrangement i Istindportalen og på Fossmotunet hadde en fin deltakelse av store og små.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom hele helgen arrangerte TREinord foredrag om treets bruksområder i Norge, Sverige, Finland og Russland. På arrangementet til TREinord møte både barn og voksne opp for å lære mer om tre og alle de forskjellige tingene som kan bli lagd av tre.

- Det var stor interesse og engasjement til foredrag som ble holdt ved Istindsportalen, forteller Ellen Width, seniorrådgiver ved Midt-Troms museum.

- Gjennom helgen kunne man være med på diverse faglige diskusjoner og forskjellige aktiviteter. Det var mange aktiviteter som barn kunne delta på under tiden på Fossmotunet lørdag. Søndag var det studietur til Aursfjordsaga. Dette var en tur som mange var ivrige å være med på å lære mer om. Stemningen var positiv og det var mye deltakelse gjennom hele arrangementet, forteller Width.

Informasjon fra andre land

Width sa til Nye Troms at hun ønsket ny informasjon og samarbeid fra andre som kom fra andre land enn bare Norges. Dette for å øke kunnskapen om hvordan man behandler tre og treverk andre steder enn bare her til lands.

- Dette har blitt oppnådd, fordi det var en god del som kom fra Sverige, Danmark, Finland, Russland som deltok på arrangementet. Disse som kom fra våre naboland, var ivrige, interessert og hadde et ønske om å lære bort sine kunnskaper til både unge og eldre som hadde møtt opp, sier Width.

- Jeg kan med sikkerhet si at arrangementet som er et samarbeid mellom Midt-Troms museum, husflidskonsulenten i Troms, Troms husflidslag og prosjektet Arctic Wood Network, for å få til arrangementet TREinord, har vist at samarbeid er viktig for å ta vare på gamle tradisjoner innenfor trebruk, sier Width.

Totalt sett var helgas arrangement TREinord en suksess fra arrangørens side.

Powered by Labrador CMS