VINNERE: Tor Erik Fossli (t.v.) og Einar Brandskognes vant lagskytinga for seniorer. Foto: Ivar Løvland
VINNERE: Tor Erik Fossli (t.v.) og Einar Brandskognes vant lagskytinga for seniorer. Foto: Ivar Løvland

Stor stas å vinne lagskytinga

TØMMERHAUGEN: Veteranene fra Bardu skytterlag var best i lagskytinga. I seniorklassen var det Målselv som vant.

Publisert Sist oppdatert

Sturle Haugland (83) la grunnlaget i veteranenes lagskyting med sine 99 poeng, og da lagkamerat Harry Bjerregaard (78) smalt til med 100 poeng på sin serie, var det ingen tvil. Gammelgutta fra Bardu skytterlag vant lagkonkurransen. De var tre poeng bedre enn Målselv.

- Det å vinne lagskytinga er viktig det. Ordentlig stas, sier Sturle Haugland.

Han mener kompis Harry fortjener mesteparten av æren for seieren etter den fantastiske serien som han serverte som ankermann på laget.

- Harry skyter ni sentrumsblinker. Helt fantastisk, roser Sturle Haugland.

De to utelukker ikke at de kan stille opp å forsvare tittelen om noen år heller.

- Nei, det skal du ikke se bort ifra, humrer Sturle Haugland.

- Det er helsa som bestemmer det, sier Harry Bjerregaard.

Seier for Harry

Begge to var i teten av sine klasser før finalene også individuelt. Harry mestret presset der og vant V55 med 344 poeng, etter sterke 248 poeng på innledninga. Sturle fikk tellefeil, og med bare ni skudd i finalen i V73 måtte han se at de 250 poengene han skjøt innledningsvis, ikke kunne hjelpe til noen seier. I stedet var det Odd Nilsen fra Lyngen som vant eldste veteranklasssen med sine 349 poeng.

- Det jeg gjorde på 25-skudden var veldig bra, men i finaler blir det litt for lite tid for meg. Da merker jeg alderen, sier Harry Bjerregaard.

Målselv-seier

I lagskytinga form seniorer vant Målselv skytterlag. Einar Brandskognes og Tor Erik Fossli skjøt til 192 poeng. Det var tre poeng mer enn Øvre Målselvs to skyttere i konkurransen maktet. Fossli skjøt til 94 poeng som ankermann, etter at Brandskognes hadde lagt grunnlaget for seieren med pene 98 poeng på første «etappe».

- Det var vel ikke så gode prestasjoner av oss, men kanskje litt svakere prestasjoner av de andre konkurrentene, sier Einar Brandskognes.

Han har et svært tynt treningsgrunnlag, og var fornøyd med SM-helga på bakgrunn av det. Tor Erik Fossli har skutt lagskytinger siden 1982. Han skulle gjerne sett at flere yngre kom etter.

- Nå betyr ikke lagskytingene all verden for meg. At det er litt langt ute i sesongen, tror jeg gjør at folk begynner å bli litt lei. Det vises kanskje også på prestasjonene, sier Tor Erik Fossli.

Powered by Labrador CMS