TAR OPP GAMLE PLANER: Et forprosjekt fra ti år tilbake i tid er hentet fram igjen for Barduhallen. Nå kan den bli flerbrukshall. Foto: Knut Solnes
TAR OPP GAMLE PLANER: Et forprosjekt fra ti år tilbake i tid er hentet fram igjen for Barduhallen. Nå kan den bli flerbrukshall. Foto: Knut Solnes

Store planer lanseres for denne hallen

BARDU: En utvidelse av Barduhallen til en såkalt flerbrukshall vurderes i forbindelse med byggingen av ny skole på Setermoen. Det er Bardu IL som kommer med innspillet.

Publisert Sist oppdatert

Saken ble tatt opp på forrige møte i plan- og byggekomiteen for skoleutbygginga i Bardu. Det er vurdert at utbyggingen av Barduhallen vil ligge på rundt 30 millioner kroner.

Et forprosjekt på utbygging av hallen ble første gang presentert allerede i 2008. Nå kan utbyggingen komme i gang.

Sambruk med skolen

Saken kommer opp igjen nå ettersom den nye skolen skal bygges like nord for Barduhallen. På møtet i byggekomiteen var Bardu Il representert av Roy Steinar Hansen i firmaet Frosth ingeniør.

Han skisserte at man ser klare fordeler med sambruk mellom skole og idrettsanlegget. Også med tanke på uteområdene.

Bardu IL har gjennom tidligere behovsanalyser dokumentert behovet for større hallfalte – altså en flerbrukshall med utgangspunkt i lagets mange aktive grupper. Det er også ønske om større lagerrom og større styrkerom i hallen, fortalte Roy Steinar Hansen på møtet i byggekomiteen.

Foreløpig beløp

Han tok også opp muligheten for å legge inn byggingen av en ny hallflate som en opsjon i byggingen av den nye skolen, og sa at Bardu IL mener dette kan være kostnadseffektivt i forhold til at utbyggingen av Barduhallen uansett må gjøres.

Slik situasjonen er nå, har ikke idrettslaget egne midler til utbyggingen, men Hansen sa at tippemidler og momskompensasjon vil bidra til finansieringen. Beløpet på 30 millioner er et foreløpig beløp.

Prosjekt fra 2008

Det er altså forprosjektet fra 2008 som nå hentes fram igjen, og Bardu IL mener det er viktig å ta tak i dette.

En revidering av dette forprosjektet vil være meget aktuelt å se opp i mot byggingen av en ny skole – både med tanke på å legge til rette for skolens aktiviteter og for idrettslivet og andre interessegrupper i området. Det er en vinn-vinn-situasjon, heter det i referatet fra møtet.

Det er presisert at ikke alle innspill som kom i forprosjektet, er fornuftig å ta med i en eventuell første byggefase, der det er selve hallflaten som er det mest primære. Idrettslaget har også fått tilbakemeldinger på at det er mest riktig å se på bygging av en flerbrukshall fremfor en egen fotballhall eller andre spesialhaller med tanke på både finansiering gjennom spillemidler og momskompensasjon.

Tas med videre

Varaordfører i Bardu kommune, Terje Nyberget, er leder for plan- og byggekomiteen for nyskolen. Han sier at innspillet om Barduhallen vil bli tatt med videre.

– Det som er temaet for komiteen, er hvilke muligheter eller utfordringer som sees i forbindelse med skolebygging. Det gjelder alle interessenter. Komiteen vil lytte og ta alle innspill med seg i det videre arbeid. Derfor er aktuelle aktører invitert til å fremme sine syn og interesser. Vi tar ikke stilling til innhold før alle får presentert sitt. Deretter gjør vi vurderinger hva som kan være aktuelt å ta hensyn til, sier Nyberget om innspillet fra Bardu IL

Powered by Labrador CMS