TAPTE TVIST: Bardufoss storhall AS tapte en tvistesak mot morselskapet til Hugaas Entreprenør AS. Her er daglig leder Erling Andreassen utenfor hallen sist vinter. Arkivfoto: Ivar Løvland
TAPTE TVIST: Bardufoss storhall AS tapte en tvistesak mot morselskapet til Hugaas Entreprenør AS. Her er daglig leder Erling Andreassen utenfor hallen sist vinter. Arkivfoto: Ivar Løvland

Storhallen tapte tvistesak i tingretten

MÅLSELV: Bardufoss storhall vant fram i forliksrådet i et krav mot morselskapet til entreprenøren som bygde hallen. I tingretten tapte de og får dermed ikke den halve millionen som de mente de hadde krav på.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er selvsagt ikke enige i dommen som gjelder ei tolkning av kontrakten. Men vi ønsker ikke å gå videre med saken. Vi tenker det er best å stoppe nå, sier daglig leder i Bardufoss storhall AS, Erling Andreassen.

Det var tvist om en bankgaranti på 500.000 kroner fra morselskapet til Hugaas Entreprenør som Bardufoss storhall møtte i Nord-Troms og Senja tingrett for. Saken ble ført for retten før jul, og dom falt nå på nyåret. Der tapte Bardufoss storhall AS, etter at de forliksretten, der motparten ikke møtte opp, vant fram med sin sak.

– Denne saken gjaldt 500.000 kroner som vi kunne fått. Når det ikke er mer penger det er snakk om, vil vi ikke fortsette kampen mot morselskapet, sier Erling Andreassen.

Ferdig med

Det var før jul i 2020 at Hugaas Entreprenør AS, som bygde storhallen på Bardufoss, måtte gå til skifteretten. Ifølge kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett var da den samlede gjelda til selskapet på 339,4 millioner kroner, mens selskapets verdier var anslått til 519.000 kroner. Selskapet hadde tilhold i Midtre Gauldal.

– Vi er helt ferdige med Hugaas og morselskapet nå, det vil jeg vel si, sier Erling Andreassen.

Ikke aktuelt

Tross tapet i tingretten fortviler ikke den daglige lederen veldig. Han sier de fikk kompensert en del fra entreprenøren før de gikk over ende, og storhallen holdt også igjen en del penger for arbeid som de mente ikke var utført slik det skulle. Hugaas forskutterte en del av reparasjonene som ble utført på halltaket da dette ble skiftet, og det skulle senere avklares juridisk hvem som hadde ansvaret for at taket var lekk og ble råteskadet.

– Nå er ikke det et spørsmål lenger, sier Andreassen.

Målselv kommune har garantiansvar for storhallen på Rustahøgda. De har så langt ikke måttet ta noe ansvar.

– De er kun kausjonist om vi ikke greier med våre lån og forpliktelser, sier Andreassen.

Ser frem til åpning

Han sier de kom godt ut økonomisk fra et vanskelig 2021, takket være de ulike kompensasjonsordningene. Han håper inderlig at de ordningene blir videreført i år.

– Nedgangen så langt i januar har vært kjempestor, og vi er avhengig av å kunne ha mer enn ei lokal åpning for idretten. Vi kan ikke bare leve av BOIF, men samtidig er vi jo i en koronasituasjon og må ta hensyn til denne, sier han.

Vinterserie

Troms fotballkrets skal arrangere en vinterserie for ungdomslag i Skarphallen, Senja storhall og Bardufoss storhall. De første kampene der er terminfestet til helga, men på Bardufoss er de aller fleste kampene oppsatt i februar og mars måned. Bare én kamp er satt opp i januar på Bardufoss, og den skal etter planen spilles neste helg.

Powered by Labrador CMS