KOSER SEG: Emma Sofie (t.v.) og Andrea er blant mange som koser seg med softis utafor «trekantkiosken» i Nordkjosbotn.
KOSER SEG: Emma Sofie (t.v.) og Andrea er blant mange som koser seg med softis utafor «trekantkiosken» i Nordkjosbotn.

Størst i nord på softis

NORDKJOSBOTN: I fjor solgte Nordkjosbotn kiosk rundt 54 000 softis. Og så langt i år har «trekantkiosken» solgt vel 28 000 softis.

Publisert Sist oppdatert

Fjoråret var, ifølge innehaver Tone Lydersen, et rekordår med tanke på salg av softis. Når vi vet at sommertemperaturen først har kommet de siste par dagene, er det også så langt i år et imponerende salg av den populære varen.

Nord-Norges største

– Vi er størst på softis i hele Nord-Norge. Ifølge Diplom-is er dette noe vi har vært i flere år, sier Lydersen.

Når hun forteller at det er opphold i iskremsalget et par måneder på slutten av året, betyr dette at de i snitt sist år solgte 5400 iskrem i måneden.

– Vi selger stort sett softis året rundt, men salget er naturlig nok størst sommerhalvåret.

Det er liten tvil om at varme dager bidrar til økt salg. Torsdag viste gradestokken nærmere tjue pluss, og i løpet av de 15 minuttene vi var innom, ble det solgt et titalls softis, aller helst med sjokolade til.

– Det går mest sjokolade, sur jordbær og krokan til. Vi har mange forskjellige smaker, og selv om sprøstekt løk ikke er ment på softis, hadde vi en innom som absolutt skulle ha sprøstekt løk på softisen. Det fikk han, og tydeligvis likte han denne kombinasjonen, sier Lydersen.

Hemmelig «oppskrift»

Inne på «trekantkiosken» har de to softismaskiner for å kunne ta unna for etterspørselen. Maskiner som de ansatte steller godt med for å ha topp kvalitet på produktet.

– Det er stor forskjell på smak av softis. Mange av våre kunder påpeker at vi har den beste isen. Du kan si at vi har en hemmelig måte å sørge for at dette skjer, men det handler om hvordan man behandler softismaskinen. Renhold og det at råvarene må være fersk hele tiden, er to nøkkelord i så måte, avslutter Nord-Norges iskremdronning.

Powered by Labrador CMS