SNART BORTE: Neste år vil sannsynligvis bare moder jord være tilbake der Mobakken i dag ligger. Enhetsleder Ole Kroken i Bardu kommune synes det er ei bra løsning siden det ikke har vært aktivitet i bakken på lenge. (Arkivfoto)
SNART BORTE: Neste år vil sannsynligvis bare moder jord være tilbake der Mobakken i dag ligger. Enhetsleder Ole Kroken i Bardu kommune synes det er ei bra løsning siden det ikke har vært aktivitet i bakken på lenge. (Arkivfoto)

Straks bare historie

HOPP: Mobakken er snart historie. Om en måned kan kommunestyret besegle skjebnen til hoppbakken ved foten av Ala.

Publisert Sist oppdatert

– Det er selvsagt vemodig at det ikke lenger er aktivitet i bakken, men når det ikke er det, er nok dette det mest fornuftige som skjer, sier Ole Kroken.

Enhetslederen i Bardu kommune fikk før helga svaret fra Kulturdepartementet. Der går det fram at de ikke vil kreve tilbakebetalt noen tildelte spillemidler om hoppanleggets løsøre overføres til Grønnåsen hoppanlegg i Tromsø. Det er denne løsninga Troms skikrets har signalisert og ønsket.

– Vi er ikke overrasket over at departementet går med på dette. Det samstemmer med de signalene vi har fått tidligere, sier Ole Kroken.

Det betyr at utvalget for omsorg og oppvekst i sitt møte i starten av neste måned og senere kommunestyret den 22. oktober sannsynligvis vedtar å la hoppbakkenes utstyr flyttes til Tromsø. Det innbefatter plastdekket i K-70, vinsjer, tråkkeutstyr og det som kan benyttes i anlegget i Tromsø. Tilbake vil det være stort sett bare det som ikke kan flyttes fysisk.

– Når ikke idretten sjøl vil bruke anlegget, er det best å overhende det til dem som vil nyttiggjøre seg anlegget. Når idretten sjøl, i form av Troms skikrets, vil at anlegget flyttes til Tromsø, vil jeg tro at kommunestyret går inn for det samme når de skal gjøre sitt vedtak, sier Ole Kroken.

K-90-bakken ved foten av Ala ble bygget i 1975. Siden har det vært flere renoveringer, og totalt har denne bakken fått drøyt 1,1 millioner kroner i spillemidler opp gjennom årene. K-70-bakken ble bygd i 1992 og fikk plastdekke noen år senere. Den lille bakken har fått nesten 1,5 millioner kroner i spillemidler, eller tippemidler som det het den gang. Det er klausul på 40 års drift for slike tilskudd, men med flytting av anleggets løsøre anser altså Kulturdepartementet at vilkårene for drift oppfylles videre.

Håper på rask avklaring

Leder Gunnar Sander i Tromsø skiklub er glad ting ser ut til å løse seg til deres fordel med tanke på utstyret i Mobakken. Han har ikke noen oversikt over hvilket utstyr de kan overta, men klubben har særlig behov for å få ny vinsj på plass fortest mulig. Plastunderlaget håper de å kunne snu og nyttiggjøre seg av i K45-bakken i Grønnåsen, siden denne bakken har den riktige profilen som skal til.

– Vi vet det er en heis og kanskje snøproduksjonsutstyr der, men hva som kan flyttes, må vi komme nærmere tilbake til, sier lederen av hoppklubben.

Powered by Labrador CMS