NY SESONG: Mellembygd er klare for en ny sesong i 6. divisjon. Det medfører dueller mot blant andre BOIF. Arkivfoto: Even Dørum
NY SESONG: Mellembygd er klare for en ny sesong i 6. divisjon. Det medfører dueller mot blant andre BOIF. Arkivfoto: Even Dørum

Styrket foran sin andre sesong

Mellembygd møter Bardu i sesongåpninga. Det med et lag som sannsynligvis er sterkere enn fjorårets MIL-utgave.

Publisert Sist oppdatert

Særlig gjør hjemvendte Adrian Nymo Melseth sitt til at Mellembygd denne sesongen kanskje er enda sterkere enn i fjor, da laget endte bare bak Øverbygd og Salangen på tabellen i 6. divisjon.

– Vi er nok sterkere enn i fjor, særlig takket være Adrian. Han blir en viktig mann for oss denne sesongen. I tillegg har vi fått en sesong bak oss med resten av laget, og fått noen flere nye spillere, sier spillende trener Lasse Sandmo.

Mellembygd gjenoppsto i fjor på kretskartet over seniorlag. Årets blir dermed den første hele komplette sesongen for laget på 14 år. Det gjør de med en spillerstall som totalt teller opp mot 25 spillere. 8–10 av dem holder til daglig til i Tromsø der klubben har ei egen treningsgruppe midt i uka. De møter innlandsgruppa i helgene. I vinter har de kjørt noen helgesamlinger med flere treninger.

– Av de 20–25 spillerne vi har er noen litt til og fra. Ikke alle blir med på alle kampene, sier Sandmo.

Ikke fremmed for opprykk

Mellembygd var også i sine stormaktsdager en klubb som spilte på øverste nivå i kretsen. Dit ønsker ikke klubben seg umiddelbart, men spill i 5. divisjon kan være forlokkende for gjengen i blått og hvitt:

– Vi er kanskje ikke fremmed for det, men vi får se. Vi får telle opp og se status når sesongen er over, sier Sandmo.

Han synes det er synd at kommunen ikke har et lag i 4. divisjon denne sesongen etter at BOIF trakk laget sitt fra den divisjonen. I stedet blir det skikkelig lokaloppgjør når de to lagene møtes i 6. divisjon.

– Vi blir ikke å synes synd på dem når vi møtes til kamp, men lokaloppgjør med BOIF og Bardu blir artig. Slike kamper betyr alltid litt ekstra, sier Lasse Sandmo.

Lasse Sandmo er spillende trener for Mellembygd anno 2022.

Powered by Labrador CMS