SUPERDUO: Thomas Stenersen og Eva Weel Skram er blitt en superduo på den norske pophimmelen. Hvorfor, fikk mange se og høre i Fjellandsbyen i helga, der duoen spilte akustisk.
SUPERDUO: Thomas Stenersen og Eva Weel Skram er blitt en superduo på den norske pophimmelen. Hvorfor, fikk mange se og høre i Fjellandsbyen i helga, der duoen spilte akustisk.

Superduo overrasket i Fjellandsbyen

MÅLSELV: To utsolgte konserter til tross – det ble allikevel mulig for alle å få et gløtt av Eva & the Heartmaker i Fjellandsbyen i helga. Lørdag ettermiddag dukket den populære duoen uanmeldt opp på afterski.

Publisert Sist oppdatert

Det var en hemmelighet, selv om noen nok hadde luktet lunta. For rett foran scenen hadde 3-4 unge jenter benket seg klar og fikk mer enn nærkontakt med popduoen.

Eva Weel Skram er ikke akkurat blitt mindre populær i det siste, nå som en av deltakerne i vinterens «Hver gang vi møtes». Mange benyttet da også anledningen til å bli fotografert sammen med det som per i dag er en av landets aller beste kvinnelige vokalister.

På vinterferie

De som var på konsertene i puben i Fjellandsbyen fredag og lørdag, fikk naturligvis full pakke. Popduoen hadde ikke med seg band til Fjellandsbyen, men kom som akustisk duo. Og det funket som bare det. De som var på afterski fikk tre låter, «Joanna», «Calling you», samt Evas tolking av Ravis sang «E-ore» som hun så vakkert framførte både på «Hver gang vi møtes» og i Fjellandsbyen i helga sammen med Thomas Stenersen.

Stenersen er som kjent på hjemmebane, og det er da også noe av bakgrunnen for konsertene i Fjellandsbyen. Paret er på vinterferie i Målselv og har med seg familiemedlem nummer tre hit. (De fikk en sønn for seks uker siden.)

Det blir ikke lange fødselspermisjonen for bandet. I mars venter flere konserter, og babyen, som for øvrig har fått navnet William, blir med på reisen.

To ganger fullt hus

Selv om den ene i duoen altså er hjemmehørende i Målselv, har bandet kun én gang tidligere spilt i kommunen. Det var i Heggelia for noen år siden. Nå passet det altså med nok en konsert, og først var de booket inn bare på lørdag. Den ble utsolgt i et jafs. Så ble det ekstrakonsert fredag, og Eva Weel Skram synes selv interessen er fantastisk.

Vi tenkte at om det nå ikke kom så mange, så er vi nå her uansett. Så blir det altså fullt. Det er helt fabelaktig.

– Vi tenkte at om det nå ikke kom så mange, så er vi nå her uansett. Så blir det altså fullt. Det er helt fabelaktig. Det var veldig god stemning på konserten. Folk koret med på låter, og når vi spiller sånn som dette i akustisk duo, får vi også snakket litt om låtene våre, sa hun til Nye Troms etter afterski-konserten.

Den ble også spesiell, ikke minst fordi den ble så uformell og at også de yngste fikk se bandet.

– Det er veldig artig å spille også for dem som ikke kommer inn her på kvelden, sa hun.

Skapte herlig stemning

Bandet ble naturligvis godt mottatt på afterskien, der det var herlig stemning lørdag. Populariteten er stor, og mange, både små og store, sørget for å få knipset bilder.

Ingen dag i bakken uten en skikkelig afterski, og når man får god musikk og morsomme møter som dette, ble det nok prikken over i-en for mange i Fjellandsbyen i helga.

Thomas Stenersen kan nesten ikke spille mer på hjemmebane enn han gjorde lørdag, oppvokst som han er i boligfeltet Lia på Bardufoss.

– Fantastisk å være hjemme, sa han og syntes det var supert at så mange kom på konsertene.

Stenersen har etter hvert fått en lang gitarkarriere, og hans akustiske framføring i helga viser til fulle hvilken strålende gitarist han er.

Selv er han nesten litt overrasket at det ble fullt hus på konsertene i Målselv.

– Det kom jo folk helt i fra Tromsø, sier gitaristen.

For ikke lenge siden ble bandet av Aftenposten omtalt som «et av de store eksportpotensialene». Det underbygger andre omtaler av bandet der gruppa beskrives som en av landets mest suksessfulle popgrupper. Eva & the Heartmaker produserer hits på løpende bånd, og i Fjellandsbyen i helga kom de en etter en, som «Mr. Tokyo», «Signals», «Gone in a flash», «Traces of you», «Joanna», og høstens monsterhit «Phoenix».

Fjellandsbyen reklamerte før konsertene i helga med god stemning. Og slik ble det.

Powered by Labrador CMS