TOPP-10: Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd syklet meget sterkt under sist helgas UM. Foto: Ivar Løvland
TOPP-10: Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd syklet meget sterkt under sist helgas UM. Foto: Ivar Løvland

Sykling godt under Ungdomsmesterskapet

MÅLSELV: Toralf Rydningen Martinsen viste kjørstyrke da han syklet meget sterkt på både temporittet og fellesstarten under Ungdomsmesterskapet. Han var en av rittets mest aktive kjørere på landeveisrittet.

Publisert Sist oppdatert

15-åringen fra Øverbygd representerer Tromsø cykleklubb på sykkelsetet, og under helgas UM ved Porsgrunn nådde han målsettinga om å være topp ti i klasse 15-16 år under det nasjonale mesterskapet. Han syklet lørdag inn til en 14. plass på det 18 km lange temporittet. Der var han drøyt to minutter bak vinneren, men opp til de to andre plassene på seierspallen skilte det bare rundt minuttet. Dagen etter syklet Toralf meget aktivt under det 64 km lange landeveisrittet og gikk med i flere brudd underveis. Til slutt ble det en massespurt for ei gruppe på 12-15 ryttere, og der endte øverbygdingen på en sterk 8. plass.

- Toralf er veldig godt fornøyd med UM-innsatsen. Han føler han fikk vist seg fram fra sin beste side, sier pappa Pål Reidar Martinsen.

Flere bruddforsøk

Toralf selv er denne uka på skoletur i Dividalen, utenfor all mobildekning.

- Toralf er ikke så stor og sterk som mange av konkurrentene, men kjørte veldig bra på begge distansene. Han er også fornøyd med at han klarte å disponere kreftene godt på tempoen, slik at han hadde godt med kjørestyrke på fellesstarten dagen etter, sier pappa Martinsen.

På fellesstarten gikk han med i flere brudd på den drøyt seks mil lange distansen som ble syklet i ei kort rundløype med ei tøff stigning på 60 høydemeter på hver runde. Mot slutten var det Øverbygd-gutten som tok jobben med å tette et angrep i front.

- Han satt og ventet på at favoritten skulle tette luka, men det gjorde han ikke. Han ventet også på favoritten da spurten skulle starte rett etter, men da han ikke kom, dro Toralf til. Da kom favoritten og vant hele greia, så der er klart at rutine betyr mye i slike situasjoner, sier Pål Reidar Martinsen.

Fikk ros

Den aktive kjøringa til sønnen gikk likevel ikke upåaktet hen. Etter rittet kom landslagstreneren for juniorer bort og roste den aktive kjøringa til Toralf.

Pål Reidar Martinsen mener sønnen viste at det går an å hevde seg godt i nasjonal sammenheng, selv om en ikke kommer fra de største sykkelklubbene i landet.

- Vi har jo topp treningsforhold rett utfor stuedøra, så der har vi ikke noen bakdel, sier Pål Reidar Martinsen.

Tøffere konkurranse

Sønnen var beste nordnorske sykelist i 15-16-årsklassen på begge distansene. Neste år er han første års junior, og da må han konkurrere mot utøvere som også er både ett og to år eldre. På lengre distanser enn han har syklet denne sesongen.

- Lysta til å satse videre på sykkel er ikke svekket etter helgas prestasjoner. De er veldig gode de beste i klassen, men han viste egentlig i helga at han ikke er mye dårligere, sier pappa Martinsen.

Powered by Labrador CMS