Ta heller ballen, Tor Nymo!

Arkivfoto: Torbjørn Kosmo
Arkivfoto: Torbjørn Kosmo

I Nye Troms kan man lese at Tor Nymo er irritert etter at han har gått gjennom lokalavisene siden nyttår og funnet at Venstre er aktive i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Nymo starter med å henvise til «fortreffeligheter» i en årsmeldingsrapport fra Venstre, trykket i januar. Den var for øvrig inspirert av Senterpartiets leder, Odd-Arthur Larsen, som hadde en lignende like før. Senere har Venstre fra sitt årsmøte i februar publisert ei lang valgliste og uttalelser om flytilbudet på Bardufoss, om at forsvarsutdanninger må legges til nord, om regionalt krematorium og annet – uten at det har gjort Nymo noe blidere.

Det var Venstres ordførerkandidat Vebjørn Strand Foshaug som korrekt kommenterte at posisjonspartiene SP/H hadde stappet så mye inn i investeringsbudsjettet for 2023 at disposisjonsfondet ville falle fra 38 millioner til to millioner i løpet av fire år. Kommunedirektøren hadde da med bekymring presentert disse tallene på årets første formannskapsmøte i januar.

Nyheten om ekstratildeling til kommunene ble sluppet av Kommunedirektøren 2. mars 2023 – altså et kvart år etter at budsjettet ble sluttbehandlet. Det kan umulig tilskrives SP/H lokalt at Målselv får tildelt en del av nasjonal merinntekt fra skatt og avgifter som ble fordelt kommunene ved årsslutt 2022.

Tor Nymo serverer direkte usannheter når han slenger ut at Venstre på nyåret har foreslått nye påslag på årsbudsjettet. Det har nemlig ikke skjedd.

Til slutt oppfordrer Nymo til å «kraftsamle alle partier mot et felles mål». Mål om flere arbeidsplasser og økt bolyst i Målselv deler alle allerede. Forskjellene ligger i hvordan man når målene. Det kalles politikk og handling, og Venstre setter fortsatt pris på at det fins flere partier.

Hvis Tor Nymo representerer eller er representativ for Senterpartiet, inviterer han ikke til samarbeid gjennom sin kraftsalve, men Venstre vil likevel prøve fra sak til sak. Når han så bikker over fra kritikk av Venstre til personkarakteristikk av undertegnede, er det grunn til å stoppe, jamfør anmodningen fra avisas redaktør om debattinnlegg: «Vær saklig og redelig. Ta ballen, ikke mannen.»

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS