Ta vare på hverandre, og ikke la en av dine sambygdinger sitte alene med sine tanker

Foto: Maiken Kiil Kristiansen (Arkiv)
Foto: Maiken Kiil Kristiansen (Arkiv)

Vår bekymring er da ikke bare at vi skal bli smittet av koronaviruset, men like mye omstendighetene. Vi er en stor gruppe mennesker i den såkalte risikogruppen.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Aktivitetene for lag og foreninger ble som kjent lagt ned på dagen, da koronaviruset var blitt identifisert også her til lands. Mars og april måned har vært preget av stillstand og usikkerhet. Og etter hvert kanskje også en del utålmodighet hos mange.

I løpet av disse to månedene har vi fått føle på usikkerhet, utålmodighet, virketrang og ensomhet.

At det nå etter hvert begynner å åpnes opp for mer sosial kontakt, og normal virksomhet i hele samfunnet virker både befriende og håpefullt for oss alle.

Men særlig vi pensjonister bør være klar over at vi fortsatt skal ta de nødvendige forholdsregler. Smittefaren er ikke over, koronaviruset er på ingen måte utryddet. Derfor står det fortsatt fast:

FØLG MYNDIGHETENES RÅD OG VEILEDNING OM SMITTEVERN!

Etter hvert er det nå åpnet opp for møter med begrenset antall deltakere. Derfor er det på tide for pensjonistforeningene også å gjenoppta organisasjonsarbeidet.

Første styremøte i Storsteinnes og Omegn Pensjonistforening etter at pandemien brøt ut, ble avholdt onsdag 6. mai.

Fortsatt er det jo stor usikkerhet om hvordan sommermånedene vil forløpe i koronavirusets kjølvann.

Derfor vedtok styret å avstå fra medlemsmøter til etter august måned i år.

I sommermånedene juni, juli og august vil vi imidlertid prøve å legge opp til utflukter i friluft, slik som tidligere år. Da møtes pensjonistene ved Coop på Storsteinnes hver torsdag, og kjører i egne biler til bestemmelsessted for samling og hyggelig samvær ute i naturen.

Det vil bli sendt ut nærmere informasjon til medlemmene om klokkeslett og hvor turene går.

I styret diskuterte vi dessuten den generelle situasjonen for oss eldre, særlig da de enslige av oss.

Vår bekymring er da ikke bare at vi skal bli smittet av koronaviruset, men like mye omstendighetene. Vi er en stor gruppe mennesker i den såkalte risikogruppen. Vi er like forskjellige som resten av befolkningen. Mange i gruppen er allerede i en krevende situasjon fordi vi ikke er like fysisk aktive som før og har et begrenset sosialt nettverk. Mange er ikke på nett og får dermed ikke med seg den faktabaserte og nyanserte informasjonen som kommer fra helsemyndighetene. Den løpende informasjonen er i all hovedsak digital – dessverre.

Det er iverksatt en rekke flotte initiativ fra enkeltpersoner i form av for eksempel ringegrupper. Men når det kommer til oppfølging av enkeltmenneskene, er det kommunen som av personvernhensyn må ta ansvar og sikre en god ivaretakelse av den enkelte.

Som organisasjon for denne aldersgruppen har vi i denne pandemisituasjonen følt oss utilstrekkelige, og til og med frustrerte over våre begrensede muligheter til å nå hver enkelt av våre medlemmer.

Vi ser imidlertid at hjemmetjenesten i vår kommune fungerer godt, og er takknemlig og glad for dette. Stor takk og honnør til dere som tar vare på de enslige blant oss.

Vår generelle oppfordring til alle eldre er:

Ta vare på hverandre, ring dine kjenninger, hold kontakten og la ikke en av dine sambygdinger sitte alene med sine tanker, uten å kunne dele dem med noen som de kjenner.

Varm hilsen til dere alle fra Charles Eriksen.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS