USIKKER FREMTID: Dagens barn kan gå en usikker fremtid i møte dersom den globale oppvarminga ikke tas på alvor. Her er foredragsholder Hans Jørgen Rasmussen med sitt bonusoldebarn, som er én av hans motivasjonsfaktorer til å opplyse om de voksende klimaendringene. (Foto: privat)
USIKKER FREMTID: Dagens barn kan gå en usikker fremtid i møte dersom den globale oppvarminga ikke tas på alvor. Her er foredragsholder Hans Jørgen Rasmussen med sitt bonusoldebarn, som er én av hans motivasjonsfaktorer til å opplyse om de voksende klimaendringene. (Foto: privat)

– Ta vare på klimaet for kommende generasjoner

MÅLSELV: Torsdag kommer Hans Jørgen Rasmussen fra klimaskolen i Narvik til Høgtun for å snakke om klima. Trusselen fra den globale oppvarminga er nærmere enn du tror.

Publisert Sist oppdatert

Temakvelden arrangeres av Høgtun bibliotek og holdes i skolens auditorium rundt barne-tv-tid torsdag. Hans Jørgen Rasmussen fra klimaskolen skal holde et to timers gratis temamøte som består av foredrag, filmvisning og diskusjoner. Rasmussen anbefaler alle som er opptatt av sin egen og kommende generasjoners fremtid, å komme.

– Alvoret i situasjonen har ikke gått opp for folk og at dette er noe vi må gjøre i de neste tiårene. Jeg håper når de går hjem fra temakvelden, at de har fått snudd opp ned på sin forestilling om global oppvarming, sier Rasmussen.

Stort sett alle har hørt om global oppvarming, men mange ser nok for seg at trusselen ikke er reell eller at dette er noe som vil påvirke generasjoner langt fram i tid. Dette mener Rasmussen er feil, og at den menneskelige sivilisasjonen slik som vi kjenner den, kan være over i løpet av nåværende barns levetid. Dette vil han kunne bevise ved hjelp av ulik dokumentasjon på temakvelden.

– Den dårlige nyheten er at det ikke er mange år før det er for sent, det vil bli helt ukontrollerbart etter hvert. Den gode nyheten er at det er løsninger på vei. Vi må bare tvinge politikerne til å sette det på agendaen, sier Rasmussen.

Likegyldig

Ønsket er at torsdagens temakveld skal opplyse mest mulig om alvoret i klimasituasjonen, og få færre til å være likegyldig til det som skjer med verdenen. Rasmussen kommer til å vise hvordan privatpersoner kan bidra til å redusere den globale trusselen, både individuelt og kollektivt i lokalmiljøet. Viktigheten av å få politikerne på banen vil også fremmes.

– Jeg vil også fortelle folk at det skjer masse positivt i verden som går i riktig retning. Det er nesten bare Norge som sovner av fordi vi tror vi er så rike og at andre land må ordne opp i dette selv, sier han.

Nå håper han mange vil komme for å høre hva de kan gjøre for å bedre sin egen og sine kommende generasjoners framtid. Som far, bestefar og bonusoldefar ser han viktigheten av å gjøre endringer nå slik at også de kan leve et godt liv i et stabilt og trygt klima. Og de endringene må komme nå.

– Vi må forberede oss på å endre livsstilen, sier Rasmussen.

Powered by Labrador CMS