FESTSTEMNING: Fire paller med klær ble torsdag delt ut ved Målselv mottak. Daglig leder Sami Hajzeri og Elisabeth Larsen ved mottaket hjalp gjerne Lul Yousuf, Monuir Nasser og Shukri Mohamed med å finne klær som passet. Foto: Toril F. Ingvaldsen
FESTSTEMNING: Fire paller med klær ble torsdag delt ut ved Målselv mottak. Daglig leder Sami Hajzeri og Elisabeth Larsen ved mottaket hjalp gjerne Lul Yousuf, Monuir Nasser og Shukri Mohamed med å finne klær som passet. Foto: Toril F. Ingvaldsen

Takknemlig for klesinnsamling

HEGGELIA: Esker fylt med klær til randen, sortert etter type og størrelse. For asylsøkerne tilknyttet Målselv mottak ble torsdag en spesiell dag.

Publisert Sist oppdatert

Flyktningekrisa i Europa har fått stor medieoppmerksomhet de siste ukene og månedene. Viljen til å hjelpe er stor hos mange, og dermed dryppet det litt ekstra også på asylsøkerne i Målselv.

– Vi ble kontaktet av noen damer som organiserte seg for å samle inn klær. De spurte hva vi hadde behov for. Dermed fikk vi fire paller med klær, forteller Sami Hajzeri, daglig leder ved Målselv mottak.

Og plutselig fikk mottaket mer klær og sko enn de visste hvor de skulle gjøre av.

– Vi klødde oss litt i hodet og lurte på hvordan vi skulle fordele dette videre. Så sjekket vi rett og slett værmeldinga, og så inviterte vi asylsøkerne til å komme og forsyne seg med det de så nytte i. Vi satte alle eskene ute, for vi har ikke plass inne. Dette har vært et svært populært tiltak, sier Elisabeth Larsen ved mottaket.

Stor interesse

Foruten klær og sko fikk mottaket også store mengder sanitærartikler. Disse ble fordelt ut direkte til den enkelte.

– Det gjorde vi for at alle skulle få litt. Når det gjelder klærne, er det mye fine, gode, varme, nyttige og pent brukte klær – og det er flott, sier Larsen.

De forteller at asylsøkerne har satt stor pris på muligheten til å få klær. Da Nye Troms var innom mottaket torsdag formiddag, var det fortsatt mange som lette i esker og kikket på klær og sko.

– Det er et virkelig flott tiltak at noen samler inn klær på denne måten. Det er mange ulike måter å hjelpe på, og en av de viktigste måtene er ved å ta kontakt. Kontakt er givende for begge parter, sier Hajzeri.

Larsen forteller at asylsøkerne jevnt over gir målselvingene gode skussmål.

– De forteller at det er fint å møte lokalbefolkninga. De bruker betegnelsen «peaceful», for eksempel, om det å gå langs gang- og sykkelveien her. De beskriver lokalbefolkninga som høflig, og de opplever å bli møtt med smil. Jeg blir veldig glad og veldig stolt av Målselv når jeg hører det, sier Larsen.

Utenfor mottaket møter Nye Troms tre asylsøkere, som alle syns det er flott at de får klær på denne måten.

– Det er ekstra spesielt for oss, for vi har en muslimsk høytidsdag i dag. Vi feirer den store festen, den siste dagen av den muslimske pilegrimsferden, sier Lul Yousuf.

Powered by Labrador CMS