EKSTREME FORHOLD: Det skal ha vært ekstreme forhold på fjellet, og det tok nesten ett døgn fra Kjell-Harald Myrseth sendte ut nødsignal til han ble reddet. (Arkivfoto: Vera-Lill Bjørkhaug)
EKSTREME FORHOLD: Det skal ha vært ekstreme forhold på fjellet, og det tok nesten ett døgn fra Kjell-Harald Myrseth sendte ut nødsignal til han ble reddet. (Arkivfoto: Vera-Lill Bjørkhaug)

Takknemlig for leteinnsatsen

MÅLSELV: Balsfjordmannen Kjell-Harald Myrseth ble reddet ned fra fjellet ved Alta nesten ett døgn etter han sendte ut nødsignal. Foreldrene er takknemlige for at letemannskapet ikke ga opp.

Publisert Sist oppdatert

I førjulstida begynte Myrseth og hans kamerat på sin villmarkstur fra Narvik til Alta. I romjula måtte Myrseth fortsette alene med sine to hunder fra Øverbygd, da kameraten hans fikk frostskade på ei tå. Han beregnet å være i Alta 15. januar, men mandag morgen klokka 07.00 sendte han ut et nødsignal fra fjellet sør for Alta. Redningsmannskapet mobiliserte seg, men på grunn av uværet tok det nesten ett døgn før Myrseth ble berget. Klokka 06.00 tirsdag morgen meldte Redningssentralen at han var hentet ut av området. Tirsdag formiddag fikk foreldrene vite litt mer om hvordan situasjonen var på fjellet. Nye Troms har vært i kontakt med faren, Hans Erik Myrseth.

- Det var helt ekstremt. Det var slik at folk ble blåst av skuteren og skuteren trillet bortetter marka, sier Myrseth.

Takknemlig

Redningsmannskapet har fortalt foreldrene at da de kom til posisjonen til Myrseth, var de overrasket over å se at teltet fortsatt sto der. Men det var bare filler igjen som hang og slang, og mannen var ikke å se. Utstyret lå spredt utover et stort område. De begynte da å lete med søkestenger, og etter ei stund så de noe bevege seg rundt ti meter unna teltet. Det var Myrseth og de to hundene hans.

- Han hadde vært i en sovepose, men den var bare blitt en klump. Jakken var fullfokken av snø, sier Myrseth.

Redningsmannskapet klarte å få Myrseth ned fra fjellet, men hundene ble borte på turen ned. De måtte også levne to skutere som hadde fått hard medfart. Myrseth har ikke fått snakket med sønnen sin enda, men er takknemlig for at redningsmannskapet sto på i nesten ett døgn for å berge han.

- Det er helt utrolig at det finnes mannskap som er villige til å jobbe slik, vi er utrolig takknemlige for at folk har stått på. Man kan bare tenke seg til hvor tøft og vanskelig det har vært for letemannskapet, sier Myrseth.

Sønnen skal være på sykestua i Alta nå, og Myrseth håper å få snakke med han i løpet av dagen.

Powered by Labrador CMS