Slo BOIF på bortebane:

VANT: Halvor Heimdal og Bardu vant til slutt duellen med BOIF i 6. divisjonskampen i Bardufoss storhall onsdag kveld. Foto: Even Dørum

Taktikkbytte ga seier for Bardu

(6. div.: BOIF–Bardu 1–2) Det ble et lokaloppgjør med fart, spenning og temperatur da Bardu slo BOIF i vertenes serieåpning. Seieren til Bardu kom mye takket være en endring i spillestilen til gjestene.

Publisert Sist oppdatert

– Det var godt å få en seier som fortjent, sier Bardu-spiller Isak Sande etter en andreomgang hvor Bardu hadde god kontroll på banen.

For det var hjemmelaget som var best i den første halvdelen av kampen, der Bardufoss OIF stilte med en god blanding av veteraner og unge lovende spillere til seriestarten i 6. divisjon etter laget valgte å trekke seg fra spill i 4. divisjon.

Friske bein

Selv om Bardufoss OIF manglet hele åtte av de faste spillerne hadde de ingen problemer med å stille lag til serieåpningen. Trener Jonas Laulund Olsen har tidligere sagt at planen nå er å bygge opp et lag fra bunnen av og utvikle spillerne fra G17-laget, og det fikk han mulighet til allerede i første kamp.– Vi har et godt samarbeid med G17, de svarer raskt og stiller på trening, så da får de også spilletid, sier Lauland Olsen.

NÆRT: Her er Erlend Fossbakk Lian svært nære å sette BOIFs andre, men skuddet fra kort hold treffer tverrliggeren.

Med et par juniorspillere på banen var det god fart i vertene i første omgang, men det var veteranen Kevin Brendsæther-Janz som sørget for at BOIF gikk opp i 1–0-ledelse da han overlistet Bardu-keeperen. Hjemmelaget var nære på å doble ledelsen like etter, med en suser fra Erlend Fossbakk Lian som traff hardt i tverrliggeren.

Ny taktikk

Etter pause var det tydelig at Bardu hadde fått samlet seg litt i garderoben, og innsatsen hadde blitt skrudd opp noen hakk etter hvilen.– Vi gikk ut i andre omgang med at vi skulle vinne hver eneste duell og kjempe sammen, sier Isak Sande.

LØPSDUELL: BOIFs unge kantspiller Jakob Ingebrigtsen i løpsduell med en Bardu-spiller.

Og det tok bare fire minutter før Sande fikk servert en ball til Simen Andreas Mæhre, som lurte den inn i mål. Drøyt midtveis i andre omgang var Sande igjen våken og ga en utmerket mulighet til Eirik Rismo, som sørget for ytterligere jubel for de mørkeblå som hadde snudd kampbildet totalt.– Vi får de fleste av målene langs bakken, vi forsøkte det i denne omgangen og det fikk uttelling, sier Sande, som ifølge trener Tom André Johnsen var mannen som foreslo den taktiske endringen i garderoben.

Samhold

Bardulaget har ikke hatt tid til så mye mer trening fra tapet mot Mellembygd i serieåpningen, til denne mot BOIF, men Sande trekker frem at også det sosiale aspektet med fotballen er viktig:– Vi hadde en god samling i helga, og prøver å få tilbake samholdet og kulturen. Vi må trøkke til, selv om vi får litt vondt, for det gjør vi uansett.

SENTRAL: Isak Sande var sentral for Bardu i snuoperasjonen mot BOIF onsdag kveld.

Med en seier under beltet ser nå Bardu frem til første hjemmekamp for sesongen, og satser på at snøen på banen har smeltet bort til neste oppgjør mot Sørreisa.– Det klør i føttene etter å få spille på hjemmebane nå, innrømmer Sande, som har spilt begge de to første serierundene inne i Bardufoss Storhall på grunn av baneforholdene på eget gress.