MÅ FLYTTES: Ole Reistads minnebauta må flyttes når arbeidet med omleggingen av Rustahøgda-krysset starter. Målselv-ordfører Helene Rognli (H) har invitert Reistads sønn til et møte i september. Foto: Cathrine Skogheim
MÅ FLYTTES: Ole Reistads minnebauta må flyttes når arbeidet med omleggingen av Rustahøgda-krysset starter. Målselv-ordfører Helene Rognli (H) har invitert Reistads sønn til et møte i september. Foto: Cathrine Skogheim

Tar initiativ til bauta-møte

MÅLSELV: Ole Reistads minnebauta må flyttes når krysset på Rustahøgda skal legges om. Nå har Målselv-ordføreren invitert Reistads sønn til et planleggingsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Krysset skal forandres i forbindelse med byggingen av den nye skolen på Rustahøgda, som etter planen skal stå ferdig i 2017. Allerede nå har Målselv-ordfører Helene Rognli (H) satt i gang en prosess for å flytte bautaen til et passende sted.

– Vi må begynne å tenke på det sånn at vi har en plan den dagen det blir aktuelt med en flytting av bautaen. Nå tar jeg initiativet til et planleggingsmøte, sier hun.

Ordføreren har invitert Målselv historielag, Midt-Troms museum, Forsvarsbygg, luftvingsjef Helge Rasmussen og plan- og næringssjef i Målselv kommune, Astrid Fjose, til møtet som skal finne sted 1. september. Rognli har også invitert Ole Reistads sønn, Kjell Arne Reistad.

– Han ville gjerne komme, og det synes jeg er kjempeflott. Denne saken angår ham, sier Rognli.

Foreløpig foreligger det ingen planer om å invitere flere parter til møtet.

– Vi begynner der, så får de som er invitert, presentere det de mener. Om de mener det er flere som bør inviteres, får vi invitere dem etter hvert, sier hun.

Flere hensyn å ta

Rognli mener det er viktig å begynne planleggingen allerede nå, selv om det er to år til den nye skolen og det nye krysset skal være ferdig.

– Vi vet at vi må finne et nytt sted til bautaen, og vi må planlegge i god tid på forhånd. Vi kan ikke komme i siste liten og bestemme hvor denne bautaen skal stå, mener ordføreren.

Hun mener det er flere hensyn å ta.

– En ting er for selve bautaen og at den flyttes på en verdig måte, men det skal også skje i samarbeid med dem som har sterk tilknytning til den. Familien har det, så det er fantastisk at sønnen til Reistad ønsket å være med på møtet, sier Rognli.

På Rustahøgda

Ordførerens umiddelbare tanke er at bautaen ikke skal bort fra Rustahøgda.

– Reistad sto på for idrettsungdommen og for idrettskulturen. Han ville samle og gjøre noe bra for idrettsungdommen i området. Den tanken betyr så mye, og det er ikke tvil i min sjel om at bautaen skal fortsette og være der, sier hun.

Hun understreker at det er hennes personlige mening og forteller at det allerede har kommet innspill på hvor på Rustahøgda bautaen bør stå.

– Noen tanker er løftet frem om at det mellom idrettshallen og fotballbanen er et grøntareal der det kan være en høvelig plassering. Det er sikkert noen som mener den bør stå andre steder, men med Reistads engasjement for idrett og ungdom skiller Rustahøgda seg ut.

Powered by Labrador CMS