FART: Det blir god fart på veien ned, og Levi treffer vannet med et plask. Facebook-farsotten synes Levi bare er morsom. Spesielt når folk utfordrer andre til å gi penger til Kreftforeningen eller andre gode formål. Foto: Maiken Kiil Bartholdsen
FART: Det blir god fart på veien ned, og Levi treffer vannet med et plask. Facebook-farsotten synes Levi bare er morsom. Spesielt når folk utfordrer andre til å gi penger til Kreftforeningen eller andre gode formål. Foto: Maiken Kiil Bartholdsen

Tar utfordringa og hopper

BALSFJORD: Den siste uka har hopp i havet-trenden gått som en farsott på Facebook. Nå er det Levi Gout sin tur.

Publisert Sist oppdatert

Folk har hoppet, stupt, løpt, rullet, dykket, svømt og hutret seg gjennom den siste ukas Facebook-trend. Det startet med noen få, og plutselig var alle statuser, bilder og spillforespørsler bytta ut med videoer av folk som hoppa i havet.

Den siste uka er det nok mange som har både har pådratt seg en forkjølelse og blitt et par flasker vin rikere. Til og med Kreftforeningen har tjent nærmere en million kroner på badefarsotten.

En som ennå ikke har kommet seg i vannet, er 19-år gamle Levi Gout fra Nordkjosbotn. Onsdag bestemmer han seg for å hoppe fra brua ned i Nordkjoselva.

Fordi det er gøy

Levi har blitt utfordra av mange venner i løpet av denne siste uka. Alle skal egentlig ha hver sine ting, som Levi skylder dem, fordi han ikke hoppet innen 24 timer.

– Men jeg kommer ikke til å gi det til dem. Nå hopper jeg selv om det har gått mer enn ett døgn. Man skal bade fordi man synes det er gøy, ikke fordi man føler at man må, sier Levi.

Han forteller at han hopper fra Nordkjosbrua hvert eneste år og dermed har god erfaring med det. Og bade mens det er kaldt i vannet er han også vant til.

– Vi bader her hver eneste sommer, og det er ikke så veldig mye kaldere i vannet akkurat da, sier Levi, mens han kler av seg buksa og begynner å finne veien mot brua.

– Jeg skal ikke utfordre noen. Jeg synes at absolutt alle burde hoppe fra brua, men ikke fordi at jeg utfordrer dem til det.

Lyger

Mens Levi beveger seg mot Nordkjosbrua, sier han at han venter det blir ganske kaldt idet han treffer vannoverflata.

– Men for å virke tøff, kommer jeg til å lyge og si at det var varmt, uansett hvor kaldt det er, sier han.

– Hvor mye tenker du på sikkerheten i det du hopper ned fra brua her?

– Jeg tenker faktisk ganske mye på sikkerheten. Jeg vet at det er litt skummelt. Elva er ikke særlig dyp akkurat her. Det er en grunn til at jeg bare hopper herfra en gang i året, sier Levi, i det han klatrer.

Han har med seg kompisen Paul-Arne Brynlund til å filme, og som redningsperson dersom noe skulle gå galt.

– Skal jeg liksom hoppe uti etter deg? spør Paul-Arne.

– Ja, hvis jeg roper etter hjelp eller svimer av, må du svømme etter meg, sier Levi.

Hopper

Fra han hopper til han treffer vannet, tar det et par sekunder. Det blir et skikkelig plask, og han er raskt ute med svømmetakene mot land idet han kommer opp til vannoverflata.

– Ble videoen bra? Så det bra ut?

Paul-Arne har fanget det hele på film.

– Det var ikke så ille som jeg trodde at det skulle være. Det var egentlig ganske deilig, sier Levi, mens han tørker seg med håndduken han har tatt med seg.

Bilene tuter mens de kjører forbi.

– Du kan kanskje gjøre dette til en fast tradisjon. Å bade hver vår, før 17. mai?

– Nei, jeg tror at dette blir et engangstilfelle, avslutter han.

Les også: Politiet negativ til trenden

Powered by Labrador CMS