50 HYTTER: Aadne Olsrud og selskapet Tamok AS planlegger å få bygd 50 hytter i Tamokdalen. Det er bare starten. (Arkivfoto)
50 HYTTER: Aadne Olsrud og selskapet Tamok AS planlegger å få bygd 50 hytter i Tamokdalen. Det er bare starten. (Arkivfoto)

Tenker stort i Tamokdalen

BALSFJORD: Selskapet Tamok AS vil skape aktivitet i Tamokdalen. De planlegger et bredt tilbud av aktiviteter, med dalen selv som hovedattraksjon.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker å utvikle området til å bli et resort. Det skal være en vinterssportsted, i hovedsak tilrettelagt for brett, ski og toppturer, forklarer Aadne Olsrud, som er styreleder i selskapet Tamok AS.

Og selskapet er allerede godt i gang med prosessen. Nye Troms har tidligere skrevet at Olsrud har kjøpt grendehuset i Tamokdalen fra idrettslaget. Nå har konsulentene som tar seg av planlegginga varslet om at de starter opp med detaljregulering og konsekvensutredning, etter at Balsfjord kommune har stilt krav om at det må være på plass.

Detaljregulering

«Utbygginga skal skje i flere faser. I første omgang er det aktuelt å detaljregulere et område med inntil 50 hytteenheter, 2 boligtomter og ny avkjørsel fra fylkesveg 87. I tillegg skal det legges tilrette for ny bruk av eksisterende grendehus, samt ny varmestue eller kafé i høyden med heis- og løypetraseer,» kommer det fram i varselet om detaljregulering.

Olsrud forklarer at bygginga av en eventuell heis, vil bli finansiert gjennom salg av hyttene som skal bygges i første fase.

Under konsekvensutredninga vil det bli utredet hvordan et slikt vinterssportsted vil påvirke reindrift, biologisk mangfold, skogbruk og samfunnssikkerheten i området. I september kommer det til å bli arrangert et folkemøte i Tamokdalen i forbindelse med planene.

– Det må vi gjøre i forbindelse med detaljreguleringa. Da skal vi informere folk litt om hvilke planer vi har framover, sier Olsrud.

Olsrud, som selv kommer fra Tamokdalen, er ikke i tvil om at det finnes et marked for et slikt vintersportssted som de nå planlegger.

– Vi kan by på natur og en lang vinter, og det tror vi at det er et marked for i vårt område. Vi ønsker å bredt tilbud av aktiviteter etter hvert. Dette skal ikke kun være ei hyttegrend. Det skal være en attraksjon, sier Olsrud.

Han peker på at Camp Tamok har gjort det godt med sine vinteraktiviteter.

– Det vi planlegger blir mer som Målselv Fjellandsby, uten noen sammenligning for øvrig, sier Olsrud.

Han synes det er synd at Tamokdalen er preget av fraflytting, og at det er svært få arbeidsplasser igjen i dalen.

– Vi ønsker å gjøre noe med plassen, og skape aktivitet.

Han er usikker på hvor lang tid saksbehandlinga vil ta, og på når man kan gå i gang med selve grunnarbeidet i området. Han har likevel både håp og ambisjoner.

– Målselv kommune satte vel rekord i rask saksbehandling da Fjellandsbyen skulle etablere seg. Jeg tror nok ikke det blir å gå like raskt for vår del. Jeg håper jo at vi kan komme i gang med noe i løpet av neste sommer eller høst. I løpet av 2017 må vi i alle fall få tatt det første spadetaket, sier Olsrud.

Powered by Labrador CMS