HIMMELSK PRISGITT: Det er ett og et halvt år siden bryllupet hvor «Himmelsk» ble tatt. Nå er bildet kåret til å være verdens tredje beste bryllupsfoto. Foto: Terese Samuelsen
HIMMELSK PRISGITT: Det er ett og et halvt år siden bryllupet hvor «Himmelsk» ble tatt. Nå er bildet kåret til å være verdens tredje beste bryllupsfoto. Foto: Terese Samuelsen

Terese tok VM-bronse i bryllupsfotografi

BALSFJORD: Malangsjenta Terese Samuelsen (29) tok 2017s tredje beste bryllupsbilde. I verden.

Publisert Sist oppdatert

Samuelsen var til stede under kåringa og utdelingsseremonien til World Photographic Cup i Yokohama i Japan. Hennes foto var et av ti nominerte til kategorien bryllupsfoto. Det beste bryllupsbildet for 2017 ble tatt av britiske Lee Howell. Det ble delt ut medaljer til kategoriens topp tre. På bronseplassen ble Samuelsens navn utropt.

– Det er kjempeartig. Jeg hadde fått noen hint om at bildet mitt var godt likt, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle dra herifra med medalje. At Norge som nasjon kom på fjerdeplass, er like gøy, og dette har vært en stor opplevelse, forteller hun til Nye Troms.

Gledesuttrykkene bemerket

Bryllypsfotoet til Samuelsen ble tatt i august 2015. Hun var da fotograflærling og fulgte en bryllupsseremoni og fest fra morgen til sent på kveld. Hun tok bilder av hendelsene mens de skjedde, og hun tok oppstilte bilder. Bildet hun fikk bronsemedaljen for, er faktisk uten brudgommen. Til gjengjeld er brura sammen med de mannlige gjestene i bryllupet. Hun blir løftet opp av blant andre sine brødre, far og svigerfar. Det er så god stemning at bildet regelrett sprudler. Da Samuelsen tok bildet, ønsket hun å gjenskape personligheta og energien til ekteparet i stillbildene. Energien i bildet er det hun får tilbakemeldinger om.

– Folk sier de syns gledesuttrykkene kommer godt fram, og det er energien og stemninga i bildet jeg får flest tilbakemeldinger på. Mange kommenterer ansiktsuttrykkene til dem som er avbildet, og alle har en favoritt. Det er veldig stas å høre, sier Samuelsen, som jobber i firmaet Titt Melhuus i Trondheim.

Bildet har også hedersplass hos hovedpersonen på bildet, og det ble også tatt et bryllupsfoto av brudgommen omkring de kvinnelige gjestene.

– Stolt

World Photographic Cup kan sammenlignes med et verdensmesterskap for profesjonelle fotografer. Når de årlige fotoprisene skal deles ut, møtes fotografer fra hele verden til et tre dager langt arrangement, hvor høydepunktet er prisutdelinga. I tillegg til at fjorårets beste fotografier hedres, er det en arena for seminarer og en møteplass for yrkeskolleger.

– Jeg har møtt de beste fotografene fra fire verdensdeler, og det er både spennende og lærerikt å være her, forteller hun.

Da Nye Troms pratet med fotografen som er oppvokst ved Nordby i Malangen, var prisen nettopp delt ut.

– Jeg er veldig stolt. Jeg er rørt over tilbakemeldingene jeg her fått, ikke minst over at bildet er blitt prissatt med en bronsemedalje, sier hun.

Powered by Labrador CMS