OMKOM: Thomas Vangens liv stod ikke til å redde etter ulykka på Setermoen tirsdag kveld. Hans arbeidsgiver, Odd Sigurd Skoglund, beskriver 20-åringen som en stødig, flott og arbeidsom mann. Foto: Privat
OMKOM: Thomas Vangens liv stod ikke til å redde etter ulykka på Setermoen tirsdag kveld. Hans arbeidsgiver, Odd Sigurd Skoglund, beskriver 20-åringen som en stødig, flott og arbeidsom mann. Foto: Privat

Thomas (20) mistet livet

BARDU: Det var 20 år gamle Thomas Vangen fra Bardu som omkom etter ulykka på Setermoen tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld kom meldinga om at livet til den unge mannen som tirsdag kveld ble livstruende skadd i bilulykka ved Artillerisletta på Setermoen ikke stod til å redde. Mandag formiddag friga Målselv lensmannskontor navnet hans. Det var 20 år gamle Thomas Vangen fra Setermoen som mistet livet. Nye Troms har vært i kontakt med familien hans, og har fått tillatelse til å trykke bilde av 20-åringen.

- Et stort sjokk

Thomas Vangen jobbet som lærling hos Andslimoen Bil. Daglig leder Odd Sigurd Skoglund beskriver ham som en veldig dyktig og flott medarbeider.

– Det var et stort sjokk for oss å få høre om hva som hadde skjedd med Thomas. Han vil bli dypt savnet her i bedriften, og jeg har alle bak meg i den oppfatninga. Det har vært ei veldig underlig stemning her i uka som er gått, og det er rett og slett vanskelig å ta innover seg det som har skjedd, sier Skoglund.

Den faglige dyktigheten til Vangen understrekes av at han tidligere i år ble Troms-mester i yrkes-NM for lærlinger, og at han med det skulle representere fylket i norgesmesterskapet til høsten.

– Ja, han var rett og slett en veldig flink ung mann. Han var ikke den som sa mest, men han var veldig flink til å arbeide. Han var også en flott type menneskelig sett, og kort sagt vil jeg beskrive han som en veldig stødig kar, sier Skoglund.

Fortsatt uavklart

Det var sent på kvelden tirsdag for ei uke siden bilulykka skjedde på adkomstveien til Setermoen skytefelt ved Artillerisletta. To unge menn ble sendt til UNN med helikopter. Den ene med lettere skader. Den andre med kritiske skader, som han altså senere døde av. Det var ingen andre kjøretøy involvert, og spor på stedet tydet på at bilen hadde gått rundt flere ganger. Politiet har avhørt de første som kom til stedet. Den unge mannen som kom fra ulykka med lettere skader er avhørt, og han har fortalt at det var han som kjørte bilen. Politiet og ulykkesgruppa til Statens vegvesen gjorde i forrige uke undersøkelser på ulykkesstedet.

- Rapportene er ennå ikke klare, forteller fungerende lensmann Ragnar Schjølset til Nye Troms mandag.

Dermed er det fortsatt uavklart hva som var hendelsesforløpet og årsaken til ulykka.

Powered by Labrador CMS