PÅ BESØK: Barna i Trollklubben i Andslimoen barnehage fikk mandag møte tannhelten Bronto. Foto: Morten Kasbergsen
PÅ BESØK: Barna i Trollklubben i Andslimoen barnehage fikk mandag møte tannhelten Bronto. Foto: Morten Kasbergsen

Ti år med tannglede på Andslimoen

BARDUFOSS: I 2008 så Målselv tannklinikk sine første tenner. Det har vært ti gode år for de ansatte på klinikken.

Publisert Sist oppdatert

- Vi stortrives her på Andslimoen. Lokalene er utrolig flotte, arbeidsmiljøet har vært bra og vi har et godt samarbeid med universitetet i Tromsø, forteller klinikksjef Hilde Halvorsen.

Hun har vært sjef på klinikken siden den ble åpnet våren 2008. Etableringa ved siden av Målselv helsesenter på Andslimoen skjedde som en følge av at tannklinikkene på Andselv og Olsborg ble slått sammen. Det førte til at det ble et større faglig miljø innen tannhelsen i Målselv. I tillegg fikk klinikken nye og moderne lokaler.

Tiårsjubileet skulle egentlig vært feiret i vår, men da hadde tannklinikken så mye å gjøre at feiringa ble flyttet til denne måneden. Førstkommende torsdag skal jubileet feires med inviterte gjester. Mandag hadde imidlertid tannklinikken en tyvstart på feiringa. Da kom Trollklubben i Andslimoen barnehage på besøk. Trollklubben er de eldste barna i barnehagen. De fikk treffe tannhelten Bronto. Barna fikk også ei kjapp omvisning på tannklinikken.

PÅ BESØK: Barna i Trollklubben i Andslimoen barnehage fikk mandag møte tannhelten Bronto.

Først i landet

- Denne tannklinikken ble eksplisitt bygget som den første tannklinikken i landet med tanke på å være en ekstern veiledningsklinikk for tannlegestudenter. Vi er derfor en universitetstannklinikk, sier overtannlege i Midt-Troms, Susanne Elting.

Det medfører at tannlegestudenter, tannpleierstudenter og folk som skal utdanne seg til tannhelsesekretærer har praksis ved klinikken. På de siste ti årene har eksempelvis over 40 studenter ved tannlegeutdanninga i Tromsø vært i praksis på Andslimoen. Tannlegeutdanninga i Nord-Norge ble i sin tid etablert for å sikre rekruttering av tannleger i nord.

- Det er mange tannlegestudenter som ønsker å være i praksis på Andslimoen, og vi ser at mange som har vært i praksis hos oss har kommet tilbake til vårt distrikt for å jobbe, beretter overtannlegen.

Nok å gjøre

Målselv tannklinikk har et slagord som lyder «Dine tenner i våre hender». I dag er det 15 fast ansatte ved klinikken, deriblant fem tannleger og to tannpleiere. Klinikken har totalt nærmere 4000 pasienter. Det betyr at de ansatte har mer enn nok å gjøre om dagene. De fleste pasientene er hjemmehørende i Målselv.

- Her er det ikke mye dødtid. Den første utfordringa de ti siste årene har vært på pasientsida. Av kapasitetshensyn har vi måttet henvise noen pasienter til private tannleger på Finnsnes, sier klinikksjef Halvorsen avslutningsvis.

Hun legger til at de aller fleste pasientene er flinke til å møte opp til sine avtalte timer.

- Så egentlig har vi ingenting å klage på etter over ti års drift, oppsummerer Halvorsen.

Powered by Labrador CMS