GEDIGEN SUKSESS: Konservator ved Fjordmuseet, Kjetil Åkra, var virkelig i sitt ess da han sist helg kunne forklare ungene om de ulike funn av småkryp og vekster de fant i fjæra. – En naturfestival som må beskrives som en gedigen suksess, sier Åkra.
GEDIGEN SUKSESS: Konservator ved Fjordmuseet, Kjetil Åkra, var virkelig i sitt ess da han sist helg kunne forklare ungene om de ulike funn av småkryp og vekster de fant i fjæra. – En naturfestival som må beskrives som en gedigen suksess, sier Åkra.

Tidenes første naturfestival

Festivalen ble en gedigen suksess med rundt 150 besøkende. Ei svært vellykket helg med mye interessant på programmet, sier Kjetil Åkra.

Publisert Sist oppdatert

Som konservator på Fjordmuseet er han svært godt fornøyd med at så mange mennesker fant turen til Storsteinnes og museumsområdet både lørdag og søndag.

– Gitt været som ikke var det aller beste vil jeg si at det var et ekstremt godt oppmøte, sier Åkra.

FUGLEINTERESSE: Helge Fredheim fra Storsteinnes var blant mange som mer enn gjerne tok fram kikkerten for å se nærmere på fuglelivet i Sørkjosleira.

For høy flo

Om arrangementet, som var et samarbeid mellom Balsfjord Fjordmuseum, Ishavskysten friluftsråd, Birdlife Troms, Midt-Troms Naturlag og Balsfjord Turlag, forteller han at det begge dager var lagt opp til å ta en nærmere titt på både fuglelivet og smådyra i fjæra. Akkurat der var ikke forholdene på arrangørenes side.

– Vi fikk sett på det unike fugleliver som er her. Men – med veldig høy flo mesteparten av tiden arrangementet foregikk begge dager, passet forholdene med flo og fjære dessverre veldig dårlig, sier Åkra.

FOREDRAG: Faglige foredrag om Balsfjorden våtmarkssystem og fugler generelt fanget stor interesse hos de frammøtte i Fjordmuseet på Storsteinnes. Foto: Ishavskysten friluftsråd

Stor trivsel

Han forteller at til tross at de var uheldige med for høy flo, fikk de som tok turen til Storsteinnes sist helg uansett anledning til å være med på faglige foredrag om Balsfjorden våtmarkssystem, fugler generelt og vadefugler spesielt.

– Det var lagt opp til at både nye og erfarne naturvenner skulle finne foredrag og aktiviteter som passer dem. Deriblant ble det fugleturer i nærmiljøet, og folk fikk anledning til å se etter fugler ved hjelp av kikkert. Ungene fikk være nede i fjæra og samle ulike skjell, smådyr og vekster, og i tillegg fikk de være med på kanotur, sier Åkra.

KANOTUR: En tur i kano var veldig populært. Til venstre er det Marika og Siri som er sammen med Tine Marie Valbjørn Hagelin, leder i Ishavskysten friluftsråd. Til høyre er det Mathilde og Ulrik som tar turen sammen med styrmann Jarle.

At ungene trivdes og positive tilbakemeldinger mener han er det aller viktigste.

– Vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger og flere mente faktisk vi ha dette over tre dager. Her var også mange småbarnsfamilier med unger. Ungene hadde det i så måteveldig morsomt, både inne og ute. At de små trivdes er aller viktigst, sier Åkra. sier Åkra.

Årlig arrangement

– Betyr dette at det også blir naturfestival neste år?

– Vi håper å få til en årlig hendelse med ulike foredragsholdere, der vi bruker nærområdet og naturen rundt oss. Dette er utvilsomt interessant og spennende for mange, deriblant barnefamilier, avslutter Kjetil Åkra.

TURBO: Etter litt betenkningstid tok fire år gamle Ulrik motet til seg og kunne gi «Turbo» en aldri så liten high-five.

Powered by Labrador CMS